Nya smeknamn

För ett tag sen skrev jag ett inlägg om de väldigt romantiska smeknamn Viktor har på mig. Jag vill göra ett tillägg på den listan. Nu har jag också blivit kallad marshmallow, åsna och kärring.

Jag har aldrig haft ett smeknamn i hela mitt liv, hur lätt är det när man heter Emma liksom? Men tack vare Viktor har jag nu fem stycken. Visserligen är det bara han som använder dem, men ändå.

Skrälle
Trafikljus
Marshmallow
Åsna
Kärring

Jag får väl vara nöjd med det jag får helt enkelt. Däremot vill jag ha hjälp med att hitta på fler smeknamn till honom, nu har jag bara ett och det är tomte. Så om någon av Viktors kompisar läser det här: har ni något förslag?


Arbetsskadad?

Är det ett tecken på att jag blivit arbetsskadad när jag kan numret till Ystads IFs (handboll) tränare? Eller att jag kan numret till Trelleborgs FFs (fotboll) assisterande tränare?

Jag tror det.
Jag är arbetsskadad.


Bilder!

Nu kommer lite bilder från i söndags när Rönne och jag var ute i parken och fotade som galningar.








Det var svinkallt, men jag är i alla fall riktigt nöjd med bilderna!



Ingen Hans utan Rönne!

Har varit med Rönne sen igår och nu har hon åkt till Lund för att fixa med sin praktik. Man har alltid lika roligt med henne. Lockade hela mitt hår igår, kändes riktigt konstigt när håret bara nådde ner till axlarna. Sen tog vi ca 5 miljoner bilder som jag hoppas få snart.

Helgens citat:
Rönne: Är det hon? Jag trodde det där var en unge!
Jag: Hahahahahahahha....


<3




Amadeus

Var och hälsade på Amadeus idag och red ut en runda. Har fått lite abstinens nu när jag inte ridit på två veckor. Var i alla fall en riktigt härlig tur. Måste göra om det snart igen!




Nytt reportage!

Det har hänt väldigt lite i mitt liv de senaste dagarna, därav den dåliga uppdateringen. Har mest tränat, jobbat och sovit ungefär.

Igår var jag och träffade Emil Sylvegård, en av Malmö Redhawks J16-spelare. Pratade lite med honom så nu sitter jag på redaktionen och skriver ett reportage som hamnar i Skånskan imorgon, håll utkik! Var riktigt roligt att göra en större grej, har mest skrivit mindre saker den senaste tiden. Härligt också att äntligen få skriva något om hockey!

Innan jag träffade Emil tänkte jag att en 93:a kan väl inte vara jättestor trots att han har alla skydden på. Men när han kom och mötte mig utanför ishallen fick jag veta att en 93:a kan se enorm ut med alla skydd. Inte för att han är tjock eller så, men är man 1,85 och väger 80 kg så blir man ganska stor med alla skydd och och skridskorna på. Jag som ändå är 1,70 har nog aldrig känt mig så liten...

Nu ska jag i alla fall skriva klart reportaget så blir det hem och kolla hockey sen, Frölunda - HV71.






Syskonen Hansen tränar!

Eftersom att jag nu inte rider 6 dagar i veckan så har jag planer på att träna hemma istället, ute och springa och sådär. Vara lite ordentlig helt enkelt. Så idag tog jag stackars Elin med mig ut och sprang en runda, sen hem och gjorde lite armhävningar och sånt jobbigt. Elin gjorde inte som jag, hon satte sig på en stol och satt och lyfte några vikter.

"Då tränar jag och vilar samtidigt ju!"
Hon är ganska smart min syster.




Gulliga smeknamn

I ett förhållande så har man kanske smeknamn till varandra, typ älskling, sötnos osv, lite såna romantiska ord helt enkelt. Jag vet inte om det är för att Viktor och jag har kommit över det där gullighets-stadiet nu eller vad det är men han kallar mig skrälle och trafikljus. Romantiskt, eller hur?

Någon mer som blir kallad skrälle eller trafikljus?

Nej, trodde väl inte det heller....




Min tomte! <3



Jag är ett levande frågetecken

Skickade in projektrapporten för ett tag sen, så nu är den äntligen klar! Loggade in och kollade på Fronter nu ifall jag hade fått svar på min inskickade rapport. Då ser jag att Jörgen, min textlärare och handledare har svarat:

Hej Emma

Kum ba yah
Kum ba yah My Lord,
kum ba yah
kum ba yah My Lord,
kum ba yah
kum ba yah My Lord,
kum ba yah
Oh Lord, kum ba yah

Hejdå Emma

Ibland förstår jag inte alls vad den människan menar. Men disskuterade det med Pontus, och det är så typiskt Jörgen. Man förstår inte alltid vad han menar, men han får en ju sannerligen att tänka efter. Oftast blir man aldrig så mycket klokare. Rolig är han i alla fall.


Hejdå Asplöven...

Malmö kommer med all säkerhet inte att möta Asplöven i allsvenskan nästa säsong. Första matchen i kvalserien förlorade de borta mot Tingsryd (div 1-lag) med 8-0. Andra matchen spelade de borta mot Nybro (lag från allsvenskan) och även den förlorade de med 8-0. Tredje matchen spelades nu ikväll hemma i Haparanda mot allsvenska-laget Huddinge och förlorades med 4-1.

Tråkigt men sant, antagligen ingen allsvensk hockey i Haparanda nästa år då alltså.


Thanks for the memories

Var igår och lämnade Amadeus. Han är inte såld än, men jag ska inte ha honom längre nu när jag snart praktiserar hela veckor. Kändes riktigt hemskt att lämna honom för att vara helt ärlig. Jag vet ju att jag kan hälsa på honom när jag vill och det är jag självklart tacksam för.

Men det kommer aldrig att bli som det var innan. Jag kommer sakna att pyssla och fixa innan tävling, jag kommer sakna att han gnäggar när han ser att jag kommer för att hämta honom i hagen (visserligen ville han säkert ha mat, men ändå). Jag kommer till och med att sakna att stiga upp klockan sex en lördagmorgon för att åka och tävla, likaså kommer jag att sakna de dagar då Amadeus var envis som en åsna och inte ville göra något som jag bad honom om.

Men det har varit lite mer än tre underbara år. Det har varit så himla skönt att komma ut till stallet och strunta i allt annat som händer i livet. När jag åkt ut till stallet har jag verkligen kunnat släppa allt annat, strunta i skolan och allt som måste göras för ett par timmar. Tack vare Amadeus har jag utvecklats enormt. Det har inte varit lätt, han har ett häftigt temperament och jag har varit minst lika envis som honom. Jag kommer verkligen att sakna honom, han är "the one and only" så jag tvivlar starkt på att jag någonsin kommer att hitta en häst som honom igen...







Bilderna är tagna av Patrik Lundgren (www.lundgrensfoto.se). Vill passa på att tacka för alla bilderna Patrik, de är helt underbara allihop. Dessutom tycker jag att du starkt borde överväga att säga upp dig från Anticimex och börja fotografera på heltid... (Hoppas det var okej att jag la upp bilderna här, om inte, säg till så tar jag bort dem.)

När jag ändå är igång och tackar så måste jag ju också tacka Annika för att jag fått låna Amadeus dessa åren. Tack också för all hjälp jag fått med körning hit och dit och råd och tips vid tävlingar. Utan dig hade jag aldrig fått chansen till en så underbar (och stundtals galen) ponny! =D


Övningsköra en Corvette?

Jag hade en riktigt konstig dröm inatt. Drömde att Fredde (min 16-årige lillebror) fick övningsköra Corvetten, men inte jag. Han körde på vägen utanför huset, tryckte gasen i botten och var nog uppe i 100 efter några få sekunder. Riktigt avundsjuk och sur blev jag.

Det roliga är att jag egentligen inte alls vill övningsköra den bilen. Vill ju helst överleva länge nog så att jag hinner ta körkortet också...

                             
                     Övningsköra den här? Nej tack, väntar tills jag har fått körkort.


Jag har ätit Måns Zelmerlöv

Han vann tyvärr inte. Men han var väldigt god i alla fall! (Om man bortser från grädden och marsipanen)



Emmorna på hal is!

En lektion idag, fullständigt underbart. Hade idrott och då skulle vi till Fof Sparbank Arena för att åka skridsko. De flesta killarna stack direkt och spelade hockey, efter en stund på den rink där man bara åkte vanligt så blev Rönne och jag lite uttråkade. Så vi bestämde oss för att spela hockey vi med. Jag kan ju säga som så, att det är tur att jag inte spelar hockey själv. Även fast jag gjorde två mål (!!!!!!!) så kanske jag inte riktigt är gjord för att spela hockey.



Rönne är redo!




Det här med långdistans

Jag har tappat räkningen på hur många gånger folk frågat hur f*n jag lyckades träffa någon som bor i Haparanda. För att vara helt ärlig så har jag själv ställt den frågan ett par gånger.

Så, för min egen skull och för er alla nyfikna så tänkte jag förklara:
 
Han har kompisar här nere genom något dataspel så vi träffades på en fest hemma hos min kompis Matilda som kände Viktors kompisar. När Matilda berättade att det skulle komma någon från Haparanda skrattade jag och trodde henne inte. Varför skulle någon som bor i Haparanda känna folk nere i Skåne liksom?! Men det var sant, han var faktiskt norrläning på riktigt. Man kan väl nästan kalla det kärlek vid första ögonkastet (efter att vi hade ätit våra pizzor dvs.). Han åkte hem efter att vi hade setts två dagar och sen dess har vi pratat varje dag på telefon. När han åkte härifrån i maj förra året sågs vi inte på tre månader. 


                                                         
                        

160 mil är det mellan oss. Det tar ca 20 timmar med tåg att åka dit, det är jävligt långt på ren svenska. Det är inte lätt, långtifrån. Att säga hejdå och veta att man inte ses på 5-6 veckor är något av det jobbigaste jag behövt göra i hela mitt liv.

Men jag kan säga att det är värt allt det jobbiga, alla tårarna. För det jag och Viktor har, det är speciellt och jag tänker inte ge upp bara för att det är några mil mellan oss.  




Totalt meningslöst

Sitter här på redaktionen nu och gör... ingenting. Har fixat en "fyra frågor" till imorgon och senare ikväll ska jag ringa på en handbollsmatch. Denna veckan har jag fått en hel del publicerat känns det som, inga stora grejer, men någonstans måste man ju börja, eller hur?

Kanal 9 visar slutspelsmatch mellan Frölunda och Luleå med start 18.30 så då har jag planer på att sitta bänkad framför TV:n här inne på sportredaktionen. Står 2-1 i matcher till Frölunda om jag inte har helt fel för mig så vinner Frölunda ikväll har de kopplat greppet litegrann.

Detta var nog ett av mina mest meningslösa inlägg någonsin. Jag skyller på att jag är uttråkad.

Heippa! (hejdå på finska...)


Asplöven klara för kvalserien

Nu är Viktors favoritlag, Asplöven, klara för kvalserien till Allsvenskan. De besegrade Piteå hemma ikväll med 4-1 så jag misstänker att han kommer vara extra glad på telefon ikväll.

Har sett ett par matcher när jag varit däruppe och jag tror absolut att de kan klara sig i Allsvenskan. Speciellt deras målvakt Timo Lindström tror jag hade kunnat platsa i många av de allsvenska lagen. Sen har de en hel hög andra spelare som producerar hur mycket som helst, Urban Omark (bror med Linus Omark i Luleå), Joni Lindlöf och Juha Matti Yli-Junnila för att nämna några.

Jag hoppas verkligen att de lyckas kvalificera sig för Allsvenskan. Hade varit riktigt kul att välkomna Asplöven till Malmö Arena. Viktor inbillar sig att de har en chans att vinna över Malmö, men där har vi ju inte riktigt samma åsikt... ;)


Grattis Asplöven till en plats i kvalserien!


Jobbar

Sitter just nu på redaktionen och gör två kollar inför två handbollsmatcher imorgon. När jag gör en koll så ringer jag till lagets tränare (i detta fall H43s och IFK Ystads tränare) och frågar om hur det ser ut med skadorna i laget, vad de tror om matchen osv. Därefter skriver jag en liten grej om det som hamnar i tidningen imorgon. Ganska enkelt med andra ord.

Har en artikel publicerad i dagens tidning också. Fick beröm av sportchefen idag när jag kom till redaktionen. Sånt blir jag verkligen glad av. Då känner jag att jag valt rätt yrke. Inte för att jag är journalist riktigt än, men snart så...



Biljetter bokade

Nu är nya biljetter bokade upp till Luleå. Åker den 3 april och blir kvar där uppe en vecka. Fick liggplats både dit och hem vilket är alldeles underbart. När jag åkte dit i höstas var jag snål och tog sittplats hela vägen, det vill jag aldrig uppleva igen, hemskt.

Däremot kommer min ekonomi inte att må så bra, 1 700 kr går resan på, tur och retur. Men vet ni vad? Det är lätt värt pengarna. För när jag bara träffar Viktor på loven, så får det kosta vad det kosta vill.

Filminspelning!

Har spenderat ett par timmar idag i Södra Sandby med att leka zombie. Johan och Jonas har det som projektarbete och behövde lite fler zombies så självklart ställde man upp!

Har aldrig varit "skådis" innan men det var riktigt roligt. Vi zombies fick vitt smink i ansiktet och sylt smetades ut för att vi skulle se blodiga ut... Ska bli spännande att se filmen sen när den är klar!


En del av zombiesarna (finns det ett sånt ord? ^^)


Killen som jag inte vet vad han heter och Emma R skulle äta upp mig.


Emma R har börjat äta, egentligen är det mosat bröd med sylt och karamellfärg, mums!


Såhär fin var hon efter att hon ätit mig...

Bilderna är lånade av Johan :).




Projektrapport klar!

Så underbart jävla härligt rent ut sagt! Nu är projektrapporten i stort sett klar och har mejlats till Martin och Jörgen. Visst är det härligt när något man gått och oroat sig för länge löser sig? =)



Jag kommer snart börja prata norrländska...

Blir en ny Haparandaresa snart. Ska åka dit på påsklovet och sitter och kollar biljetter just nu. Blir antagligen sittplats på vägen hem, allt annat är fullbokat om jag inte åker på lördagen och det vill jag inte. Dels för att jag bara kommer vara där en vecka då, och dessutom tror jag att de hade spelning den lördagen...

Ska i alla fall boka biljetter på måndag när jag tagit ledigt och sådär så hoppas att det löser sig.


Viktor sjunger och där bakom sitter Skolma vid trummorna.
Vill inte missa deras spelningar så därför blir det Haparanda på påsklovet
istället för Motala. =)


Knäpp häst

Nu när jag har praktik tre dagar i veckan så är jag bara hos Amadeus de andra fyra dagarna i veckan. Det hade då varit skönt om Amadeus var samarbetsvillig och gick sådär jättefint och lugnt som jag vet att han kan. Men NEJ, det vill inte han. Mycket roligare att hoppa, studsa och springa iväg som en dåre när den där idioten på ryggen kräver att man ska göra skänkelvikning.




Nu har den kommit!

Idag har jag äntligen fått min efterlängtade studentmössa! Nu börjar det verkligen närma sig...



Jag borde kanske börja spara och köpa en riktig kamera istället för att alltid använda mobilen...?


Ge mig kommentarer!

Detta är första och sista gången som jag ber om kommentarer i min blogg. Men nu vill jag ha lite hjälp till min projektrapport. Jag skulle vilja veta vad ni läsare tycker om bloggen.

Så skriv en kommentar och säg vad ni tycker om bloggen, hur jag skriver, uppdatering och allt som har med bloggen att göra!


Projektrapport...

Sitter här och skriver på min projektrapport som ska vara inne på fredag. Jag kan säga som så att det är det tråkiga med projektarbetet är rapporten. Den är ett nödvändigt ont, enormt tråkigt.. Men det måste göras helt enkelt.

Insåg för någon dag sen att jag inte kommer få kolla hockey i Malmö Arena på ca ett halvår. Det är det negativa med sommaren, ingen hockey! Fotbollen drar ju igång, men vem vill kolla fotboll när man egentligen är intresserad av hockey?! Fotboll har aldrig varit min grej, dels för att jag har världens sämsta bollsine själv, men också för att jag tycker att fotboll är enormt mycket tråkigare än hockey. Dessutom tycker jag att de flesta fotbollsspelare är så känsliga. De får en liten smäll på armen, sen måste de ligga och gnälla en halvtimme innan de kan resa sig...

Kort sagt, jag längtar tills hockeyn drar igång igen.


Ännu en måndag

Så var det då måndag igen. Tiden går verkligen fort, redan en vecka sen jag åkte hem från Norrland. Life goes on. Imorgon kommer Viktor äntligen hem från Teneriffa. Har knappt fått prata med honom alls när han varit borta så ska faktiskt bli riktigt underbart att han kommer hem så att man kan prata i timmar i telefon med honom innan man somnar. Jag känner mig nästan lite elak, han är nere på skön solsemester och jag vill bara ha hem honom så att jag kan få prata med honom i telefon, egoistisk flickvän...




Ska strax iväg till Malmö för att "jobba". Misstänker att det blir handboll för min del ikväll. Eller jag hoppas det rättare sagt. H43 spelar mot Lugi, derby ikväll alltså. Det vill man ju inte missa.

Innan jag går ska jag passa på att tipsa om några av Elton Johns låtar som enligt mig är alldeles perfekta: Candle in the wind, Your Song eller Can you feel the love tonight. Lyssna!




Mysteriet på Greveholm

Jag har alltid påstått att Mysteriet på Greveholm är den bästa julkalendern någonsin. Den har alltid varit min favorit! De senaste åren har jag inte ens följt julkalendern. Okej, jag börjar ju kanske bli lite "gammal" men de få avsnitt jag har sett har varit totalt värdelösa.

Så igår bestämde jag mig för att kolla igenom alla avsnitten av Mysteriet på Greveholm igen. Bara för att se om de var lika bra som jag minns att de var. Min åsikt om vilken som är den bästa julkalendern någonsin har inte ändrats. Det finns ingen bättre än Mysteriet på Greveholm. Visst, skådespeleriet är uruselt men det finns trots det inget som kan mäta sig med den...

Vad tycker ni? Vilken är den bästa julkalendern någonsin?



RSS 2.0