Halloween!

Det har blivit lite dålig uppdatering här de senaste dagarna, har inte orkat ta mig tid till att skriva förrän nu.

Onsdag: Åkte till Luleå för att shoppa. För min del blev det ett par nya jeans, en klänning och lite underkläder. Luleå var en riktigt mysig stad! Det blev McDonalds innan vi åkte hem och anledningen till att jag nämner det är att både Viktor och Skolma hade sett fram emot detta hela dagen. Äntligen Big Tasty! De beställer sin Big Tasty men får reda på att de inte serverar den längre. Helt ledsna blev de när de fick nöja sig med Chicken Nuggets...Sen på kvällen var det dags för hockey! Asplöven mötte Clemensnäs på hemmaplan och jag måste nog säga att jag aldrig har sett ett sämre hockeylag än Clemensnäs! Pinsamt dåliga var de. Behöver jag ens säga att Asplöven vann? ^^ Malmö spelade hemmamatch mot Troja/Ljungby och vann med 3-2. De ska tydligen ha fått jobba riktigt hårt för segern. Troja/Ljungdby spelade bra så det var skönt att Malmö kunde ta med sig alla 3 poäng från matchen.



Viktor och Skolma tyckte det var lite tråkigt ibland.....



Visst passar han väldigt bra i rosa och glittrig cowboyhatt?



Riktigt söt blev han ju ;)



Äntligen fick man kolla hockey igen!

Torsdag: Idag hände inte så väldigt mycket. Gick till nya köpcentret som öpnnade idag men stannade inte så länge, sjukt mycket folk! Sen hände inte så väldigt mycket resten av dagen. Tog det mest lugnt och kollade på något som måste ha varit den sämsta film som någonsin gjorts....



Idag är det då dags för Halloweenfest. Ska bli riktigt kul faktiskt. Skriver antagligen mer om den imorgon och förhoppningsvis tar jag en del bilder också. Får ju inte heller glömma att Malmö spelar bortamatch mot serieledarna Leksand idag. Blir nog en riktigt svår match så jag blir glad om de får minst ett poäng med sig hem.

Finland

Idag blev det lunch på Frasses och lite shopping i Finland. Det var mest jag och Emma (Viktors syster) som kollade i affärer. Killarna hängde mest med och såg allmänt uttråkade ut. Emma och jag undrade hur man inte kan tycka det är kul att kolla kläder och skor? Blev i alla fall ett tublinne med snörning i ryggen för min del. Blir mer shopping senare i veckan!

Kollade även Saw 2 innan idag. Ni som känner mig vet att jag inte varit så glad för skräckfilmer men har börjat vänja mig nu. Denna var ju faktiskt riktigt bra!

Nu ger jag upp datorn för kvällen. Är ju trots allt inte i Haparanda för att sitta vid datorn. Det kan man göra hemma....

Att stiga upp kl 06.00 på lovet är väl alltid mysigt?

Sov 5 timmar inatt. Vi steg upp klockan 06.00 för Viktor och bandet skulle spela för lärarna på deras skola. Shape of my heart var det de spelade, härlig låt det där. Viktor däckade direkt när vi kom tillbaka så nu sitter jag och kollar two and a half men tills han vaknar (vilket kan ta ett tag) men jag brukar vara så snäll och väcka honom när jag är uttråkad.... ^^

Idag händer antagligen inte så mycket, imorgon skulle vi nog hitta på något med hans kompisar eftersom att en av dem fyller 18. Onsdag blir det shopping i Luleå och på kvällen blir det hockey! Asplöven-Clemensnäs (div.1) är det som ska spela. Ska bli kul att kolla hockey igen. Börjar faktiskt sakna det lite grann när man inte kollat live på ett tag.

Malmö spelade hemmamatch igår. Gästades av Borås som började serien lite svagt men nu kom till Malmö med tre raka segrar i bagaget. Matchen slutade 5-4 efter straffar. Åter igen tycker jag att Malmö borde ha tagit hem alla tre poäng men eftersom att jag själv inte var på plats så vet jag inte riktigt hur deras spel såg ut. Läste matchreferat och Malmös målvakt Henrik Karlsson ska tydligen inte ha gjort en av sina bättre matcher. Henrik har fått ta över rollen som förstamålvakt då Jani Hurme är långtidsskadad och blir borta ett par månader. De matcher jag har varit på plats och kollat så har Henrik sett riktigt bra och säker ut och i många matcher har han enligt mig räddat laget i vissa lägen. Men alla har väl dåliga dagar antar jag, han kommer säkert tillbaka i sin vanliga form snart igen.

Nu blir det att fortsätta kolla two and a half men och hoppas att Viktor vaknar snart för det börjar bli lite tråkigt utan honom. =)

Äntligen en riktig vinst...

Matchen igår slutade 4-0 till Malmö. Eftersom att jag själv är i Haparanda kunde jag inte själv se matchen men har fått rapport från min lillebror som var där att de spelade mindre bra i första men riktigt bra i andra och tredje. Låter riktigt bra, härligt att de kan övertyga vissa matcher också.

Kom fram säkert till Haparanda igår. Riktigt dryg tågresa var det men jag är ganska stolt över mig själv att jag lyckades byta tåg i Stockholm och sen lyckas komma på rätt buss till Haparanda när jag väl kommit fram till Luleå. Det är inte så väldigt mycket som är annorlunda här. Förrutom att det fanns en j*vla massa skog innan man kom fram till Haparanda. Började seriöst tveka på om där verkligen kunde finnas någon stad där mitt ute i ödemarken. Men när jag kom fram så var det en riktigt mysig liten "stad". Sådär lagom stor.

Igår var det något FN-firande i kyrkan här. Viktor skulle sjunga så det blev kyrkan på kvällen. Var väl kanske mindre roligt med kyrkokören osv. men det var kul att höra Viktor sjunga. Sen på kvällen blev det bastu. Höll på att svimma där i slutet så Viktor tycker nog att jag är en mesig skåning.....

Ikväll ska vi åka till stugan, bada i havet och basta lite till, mysigt! <3

Emma ska på äventyr...

Oj, vad jag har längtat efter denna dagen! Äntligen ska jag åka till Haparanda och få träffa Viktor igen. Ungefär nio veckor sen sist vi träffades vilket är alldeles för länge enligt mig. Tåget går 13.28 från Lund och jag är framme i Luleå 07.26 imorgonbitti, därefter blir det ca två timmar på buss innan jag är framme i Haparanda. Det enda jag är nervös över nu är hur jag ska lyckas byta tåg i Stockholm och hamna på rätt tåg upp till Luleå. Risken finns ju att stockholmarna inte riktigt förstår min dialekt.... ;)

Ska i alla fall bli helt underbart att få träffa Viktor igen. Kan bli sjukt jobbigt att bo så långt ifrån honom men eftersom att han är så underbar som han är så får man helt enkelt försöka stå ut med att endast träffas på loven... <3

Dessutom så fyller ju Rönne 18 idag men hinner inte träffa henne, får fira henne sen när jag kommer hem istället.



Grattis Rönne! =D
Ingen Hans utan Rönne.... <3


Nybro IF - Malmö Redhawks

Malmö Redhawks spelar i skrivande stund bortamatch mot Nybro IF. Inför matchen låg Malmö på en fjärde plats och Nybro på en tolfte plats. På pappret ska Malmö ta hem det utan några större problem men man ska aldrig vara säker. Det har jag varit alltför många gånger förr och vilket lag som helst kan överraska. Just nu leder de med 1-2 efter mål av Mathias Johansson och Donald MacLean.

Återkommer med mer information efter matchens slut.



Internet slutade helt att fungera igårkväll så det får bli en uppdatering nu istället.

Matchen slutade 4-5 till Malmös fördel efter straffar. Jag måste säga att jag blev besviken. Jag vet att Malmö kan mycket bättre än så här och jag vet att de hade kunnat slå Nybro utan några större problem. I försäsongen inledde Malmö med vinst mot flera av de nuvarande elitserielagen. Även första seriematchen hemma mot Oskarshamn vann de övertygande med 8-0 följt med en bortavinst mot Borås med 1-6. Sedan började det komma uddamatcher med vinst eller förlust i sudden eller straffar blandat med övertygande vinster. Serien har inletts ojämnt för Malmös del och för att vara i toppen av Allsvenskan så behöver de spela jämnare och hålla en högre lägstanivå.

Nästa match är hemma i isstadion imorgon då de gästas av Almtuna.


Då var det dags..

Då var det dags för projektarbete. Jag funderade länge och väl på vad jag ville lägga tid och energi på så här sista året i trean. Först tänkte jag kanske skriva ett reportage men hade även funderingar på att skriva en artikelserie till skoltidningen. Sådana här funderingar hade jag fram tills den dag då min handledare och textlärare kom med ideén att jag kunde starta en blogg. Det lät som en bra idé som nu ska bli till verklighet!

Men först en liten presentaion om mig. Mitt namn är Emma Hansen, jag går i trean på Medieprogrammet på Gymnasieskolan Vipan i Lund och här trivs jag alldeles utmärkt. I tvåan valde jag text som profil då jag ända sedan jag varit liten alltid varit intresserad av att skriva. Numera är jag även skribent på skoltidningen Viper som ges ut en gång per månad. På fritiden håller jag mycket på med hästar och har gjort ända sedan jag kunde gå. Har även en schäferhund vid namn Dakke och en katt som brukar kallas Frans eller Frasse. Vännerna är såklart en stor och viktig del i mitt liv. Vad skulle man göra utan dem? Underbar är det enda rätta ordet för mina vänner i alla fall. Har även en pojkvän sedan snart ett halvår tillbaka. Underbar passar väldigt bra in på honom med. Tyvärr bor han väldigt långt bort men vi försöker träffas så ofta som möjligt.

Ett annat stort intresse i mitt liv är hockey. Hockey är utan tvekan den roligaste sporten att titta på. Det händer saker hela tiden och man blir väldigt sällan uttråkad. Favoritlaget är Malmö Redhawks och har varit så ända sedan pappa började ta med mig till deras hemmamatcher för ett par år sedan. Det är just detta som min blogg ska handla om. Hockeylaget Malmö Redhawks matcher och nyheter som rör laget kommer att vara ett stort ämne i bloggen. Kommer alldeles säkert att skriva om andra viktiga saker i mitt liv och ämnen som intresserar mig. Men som sagt, hockey kommer att vara den centrala delen.

Jag hoppas och tror att detta kan bli både intressant och roligt och hoppas kunna fortsätta blogga även efter projektarbetet ska vara klart och redovisat (vilket är den 2 mars, så att jag kommer ihåg....).

/Emma

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0