Julen är över

Fy på mig. Dålig uppdatering här på sista tiden. Vad har jag för ursäkt denna gången då? Hmmm, Viktor är här, behövs det någon mer ursäkt egentligen? Känns som att jag träffar han så sällan så när jag väl träffar honom så vill jag spendera så mycket tid som möjligt tillsammans med honom.

Julen 2008 har varit ganska mysig faktiskt. Julafton spenderades hos farmor och juldagen hos mormor och morfar. Konstigt nog hade jag mer julkänsla på juldagen än vad jag hade på julafton, kanske för att jag egentligen inte brydde mig om julafton i år, jag längtade bara efter juldagen eftersom att Viktor skulle komma hit från Motala då. Fick i alla fall bl.a. mina efterlängtade vinterconverse och ett underbart duntäcke! Viktors julklapp fick jag i lördags då han bjöd mig på bio och  mat på en mysig kinarestaurang, helt romantiskt!

Malmö spelade bortamatch igen för två dagar sen, denna gången mot Troja/Ljungby. De förlorade med två mål mot fyra. Såg matchen på TV och den enda av de tre perioderna som får någorlunda godkänt är andra. I första perioden spelade de inget vidare och efter att Troja gjort 2-0 byttes Henrik Karlsson ut mot Marcus Svensson. Karlsson såg inget vidare ut men försvarsspelet från Malmös sida var inte det bästa så då är det inte lätt för målvakten att spela bra heller. Andra perioden spelade de bra och Svensson såg riktigt bra ut. Tredje var precis som första, inget vidare.

Det jag undrade efter denna matchen var: Var f*n är kämparglöden? I 60 minuter ska de kriga, de måste kriga för att börja vinna matcher. Man ser små glimtar av det då och då men det varar alldeles för kort tid för att det ska ge resultat. Nästa match blir den fjärde januari då man hemma i Malmö Arena tar emot Oskarshamn. Då ska jag själv vara på plats och hoppas på en bra hockeymatch!


Bloggtips!

Nu blir detpremiär för bloggtips här i min blogg! Tänkte passa på att tipsa om Johans blogg. Han skriver, precis som jag, om Malmö Redhawks. Här kan du hitta en massa intressanta nyheter och annat kul om Malmö.

Så om jag hade varit er så hade jag tittat in hos honom! En bra och intressant blogg för er som är hockeyintresserade.

"Nu är det jul igen och nu är det jul igen!"

Snart jul, igen. Detta året har verkligen gått hur fort som helst. Känns som att det inte var alls länge sen man fick börja vänja sig vid att skriva 2008 istället för 2007. Alla julklappar är inhandlade så nu kan man bara njuta av att det snart är jul. Vissa år har det varit stress, stress, stress och sista julklappen har inhandlats dagen innan julafton. Men i år har jag varit duktig och alla julklappar är redan färdiga. Nu åker julgranen in också så julstämningen är verkligen på väg.

På julafton ska det firas med pappas släkt hemma hos farmor och på juldagen hemma hos mormor och morfar med mammas släkt. På juldagen kommer Viktor hit igen, ledsen om jag tjatar men om det finns någon annan som har långdistansförhållande så förstår ni precis hur jag känner! =D

Måste avsluta inlägget med ett citat från en viss trummis vid namn Skolma. Tror det var på höstlovet när jag var uppe i Haparanda som han kom på den här klockrena meningen som han sen gick runt och sjöng ungefär 511 gånger:
-Jag har en fråga nu till alla er som är så jävla chill, men super ändå till.
Jag har haft detta citatet på hjärnan nu ett par dagar så tänkte dela med mig av det till er också. Hysteriskt kul var det när han gick runt och sjöng det en hel dag...


Tjejmiddag

I onsdags var det tjejmiddag hemma hos Emma i Espinge. Hon fyllde år för ett tag sedan så jag, Elise och Matilda var hemma hos henne för att fira att hon äntligen blivit 18!

Det blev kycklingsallad med ananassås, den var helt underbart god och det var inte mycket kvar när alla hade ätit klart. Till efterrätt doppade vi diverse olika frukter i smält choklad och det är ett mirakel att man orkade äta det också. Det värsta var att det var så gott så jag kunde knappt sluta äta!

Tack Emma, Elise och Matilda för en härlig eftermiddag/kväll, det måste vi göra om! =D



Ingen Hans utan Rönne!



*Dregel*

Mållöst för Malmö i matchen mot AIK

Jullovet är äntligen här. Sista veckan har varit hemsk, därav den dåliga uppdateringen. En massa att göra i skolan och har haft fullt upp på eftermiddagarna också så jullovet kom verkligen i rätt tid, känner att jag behöver vila lite.

Malmö spelade match i onsdags mot AIK och förlorade (igen) med 2-0. Malmö har nu halkat ner till åttonde plats i serien och just nu får de alltså inte ens gå till playoff om en plats i kvalserien. De tre första lagen i HA går direkt till kvalserien medan lag 4-7 går in i playoff och vinnaren där går till kvalserien. Hemskt är nog rätta ordet och jag är ganska så säker på att alla Malmös supportrar håller med mig.

Deras spelschema har inte varit det bästa på senare tid. De har haft många dagar mellan matcherna och detta är givetvis negativt för spelarna. Nu är det juluppehåll och nästa match blir den 28 mot Troja/ljungby. Återigen lång paus mellan till nästa match...



Jordbävning...i Sverige?

Ja, tydligen. Alla vet det redan men visst är det obehagligt? Jag sov djupt då själva skalvet var. Vaknade till lite grann, kände hur sängen skakade men somnade om igen och tänkte inte mer på det. När det sedan var dags att stiga upp fick jag reda på att vi hade haft en jordbävning i Skåne. Jaha, jag sov då gott i alla fall...



Förlust mot Almtuna

Malmö förlorade igår på bortais mot Almtuna med 1-2. Såg delar av matchen på TV och det jag såg gjorde mig inte överlycklig. En av de saker som Malmö enligt mig har problem med är att de passar alldeles för mycket när de är i anfallszon. Istället för att skjuta när de får läge så passar de x antal gånger innan de får iväg ett halvdant skott. När Jonas Höglund gjorde Malmös enda mål var det däremot annorlunda. Han fick pucken efter vunnen tekning i anfallszon och direkt sköt han iväg ett klockrent skott som letade sig in bakom Almtunas målvakt. Det är så det ska se ut! Skott direkt, inte en massa passande och funderande först. Då hinner motståndarlaget stabilisera sig och hitta sina positioner. Det är bättre att överraska, skjuta direkt. 

Det var en speciell sak som jag lade märke till i första perioden. Donald MacLean hade ett alldeles perfekt läge att göra mål. Det var han mot målvakten. Men när han skjuter så träffar det mitt i bröstkorgen på Almtunas målvakt. Visst, alla gör misstag men Donald  MacLean, som den målskytt han faktiskt är, borde ha fått iväg ett bättre skott. 

Malmö hade också tre nyförvärv i truppen igår. Något som kan ha bidragit till den bristande kvalitén på spelet. Inte för att de är dåliga spelare, men det tar ett tag för ett lag med nya spelare att spela ihop sig. Från Färjestad hade man lånat Martin Johansson och Jens Skålberg. Från Skellefteå hämtade man powerforwarden Tomas Larsson. 

Nästa match är imorgon (17/12) då man spelar borta mot AIK. Hoppas på bättre resultat och spel då.


Tack Elise!

Tack till dig Elise för den fina designen, blev alldeles perfekt! =D

Helg nu igen och jullovet närmar sig. Ska bli skönt med ett längre lov igen, jag behöver det! Det slog mig innan idag att jag faktiskt bara har en termin kvar på gymnasiet. EN TERMIN! Var fan har åren blivit av?

Blev ett extremt kort inlägg, nu måste jag kolla startlistor till imorgon då det är dags för min sista tävling med Amadeus. Medan alla andra är på lussevaka så är jag duktig och stannar hemma. Vill ju inte vara trött och må dåligt imorgon...


I´ve had the time of my life, and I owe it all to you

Som de flesta säkert vet så är hästar mitt stora intresse här i livet och har så varit sen innan jag kunde gå. De tre senaste åren har betytt speciellt mycket för mig. För tre år sedan kom Amadeus in i mitt liv. Det var dags för mig att skaffa en ny ponny och det blev verkligen kärlek vid första ögonkastet när jag provade Amadeus. Trots hans lite runda mage, huvudet som slängdes upp och ner och att han alltid var något stressad så var där något som klickade. Det kan ha varit de pigga ögonen, hans positiva energi eller hans söta huvud. Något var det som jag inte riktigt kan sätta fingrarna på.

Det har varit en hel del jobb med honom. Men nu, nu går han bättre än någonsin förr (under de tre år jag har haft honom i alla fall) och både han och jag har utvecklats. Jag ska inte förneka att tålamodet har varit på väg att ta slut ett par gånger. Han är ingen lätt ponny, han har mycket egen vilja och häftigt temperament som ibland kan krocka lite med min envishet. Men jag har lärt mig en massa och har aldrig velat byta ut honom mot någon annan.

Nu på lördag är det dock dags för vår sista tävling tillsammans. Jag har nu blivit 18 och det är sista året som jag får tävla ponny. Det blir LB och för första gången ska vi även starta LA (för er som inte vet så är LB=1 m och LA=1,10 m). Han ska nu säljas och jag kommer aldrig mer att få tävla ponny. Visst, jag hade kunnat behålla honom utan att tävla men en ponny med den kapaciteten som han förtjänar att vara ute och visa upp sig.

Så nu skulle jag vilja säga tack Annika! Tack för att du har lånat ut Amadeus till mig och därmed gett mig chansen till en så fin ponny. Dessa tre åren har varit några av de bästa i mitt liv och en ponny som han kommer jag aldrig att glömma.

Skulle även vilja passa på att tacka Patrik för alla de fina bilder jag fått genom åren. De kommer jag alltid att ha kvar, perfekta minnen över tiden jag fått med Amadeus.

Är ni förresten intresserade av att se några bilder på Amadeus och mig så finns det några på www.lundgrensfoto.se (Patriks hemsida).


Var har veckan tagit vägen?

Bra fråga, har haft hur mycket som helst att göra nu i veckan så har helt enkelt inte haft varken tid, ork eller motivation till att uppdatera bloggen.

Malmö spelade bortamatch i fredags mot Huddinge och förlorade med 4-2. Blev minst sagt besviken men just idag orkar jag inte göra någon djupare analys.

I torsdags kom Viktor till Skåne igen. Känslan när jag ser honom stiga av tåget är helt obeskrivlig, enorm glädje helt enkelt, svårt att slå. Torsdagen blev det mest mys hemma och i fredags var det äntligen dags för BFMV! Förband var Bleeding Through och Lacuna Coil. Vi fick verkligen jättebra platser, ungefär i mitten och ganska långt fram. Men det varade ungefär 5 minuter in på förbandet. Sen blev det moshpit i mitten och vi höll på att ramla ett par gånger, helt livrädd blev jag. Resten av kvällen höll vi oss därför lite utanför moshpiten. BFMV var riktigt bra, säkert förstärktes den känslan av att Viktor höll om mig hela kvällen. Det blir inte mycket bättre än så!
(Måste också nämna att Viktor lyckades fånga plektrumet från Bleeding Throughs basist, lite häftigt ändå!)

Söndag idag och Viktor har nu åkt hem. Jag blev lika deppigt som vanligt när vi skiljdes åt. Lika glad som jag var när han höll om mig, lutade sig fram och sjöng i mitt öra på konserten, lika ledsen blev jag när jag såg honom gå på tåget för att åka hem. Men som han säger: Tänk positivt, det är bara 18 dagar kvar tills vi ses igen!

Nu är det dags för mig att plugga till fotoprovet, dricka lite te för att lindra förkylningen och tänka positivt. Snart ses vi igen Viktor! <3

RSS 2.0