Snart BFMV!

Har insett nu att det bara är en vecka kvar till det är Bullet For My Valentine på Mejeriet. Ska bli helt sjukt kul. Har sett nu också att biljetterna är slutsålda så det borde bli en hel del folk. Har lyssnat på de ett tag nu, tror det började med att jag fick Tears don't fall av Kalle och sen blev jag fast. Nu på senare tid har det blivit BVFM-låtar som ringsignal, de hörs så mycket så man missar aldrig ett samtal. Ni som hört Waking the demon, Seven Days och Room 409 förstår vad jag menar, de har använts flitigt som ringsignal.

Händer en hel massa roligt nu nästa vecka, tisdag eller onsdag blir det intervju, men tänker inte avslöja med vem. Hemlis! Torsdag kommer Viktor hit och jag kommer bli världens lyckligaste Emma. Sen på fredag så är det som sagt konsert och på lördag blir det dubbeldejt med Matte-mask och Matilda-mus!



Emma-elefant och Matilda-mus ska på dubbeldejt med Vikko-valross och Matte-mask!


Shape of my heart

Har ni någon gång varit med om att ni haft en låt på hjärnan hur länge som helst? Man glömmer den aldrig, går hela tiden och nynnar på den. En sådan låt har jag haft på hjärnan nu hur länge som helst, eller ända sedan jag hörde Viktor sjunga den. Den blev liksom speciell då och utan tvekan en av mina favoritlåtar. Låter jag löjlig?

Jag tycker i alla fall att den är helt underbar. Ni borde lyssna på den:

http://www.youtube.com/watch?v=037uSAIahho&feature=related

He deals the cards as a meditation
And those he plays never suspect
He doesn't play for the money he wins
He doesn't play for respect

He deals the cards to find the answer
The sacred geometry of chance
The hidden law of a probable outcome
The numbers lead a dance

I know that the spades are the swords of a soldier
I know that the clubs are weapons of war
I know that diamonds mean money for this art
But that's not the shape of my heart

He may play the jack of diamonds
He may lay the queen of spades
He may conceal a king in his hand
While the memory of it fades

I know that the spades are the swords of a soldier
I know that the clubs are weapons of war
I know that diamonds mean money for this art
But that's not the shape of my heart.
That's not the shape, shape of my heart.

And if I told you that I loved you
You'd maybe think there's something wrong
I'm not a man of too many faces
The mask I wear is one

Those who speak know nothing
And find out to their cost
Like those who curse their luck in too many places
And those who fear are lost

I know that the spades are the swords of a soldier
I know that the clubs are weapons of war
I know that diamonds mean money for this art
But that's not the shape of my heart
That's not the shape of my heart
That's not the shape, shape of my heart.

Bilder Malmö-Växjö

Resultatet i matchen blev ju inget vidare, men fick ändå några bilder som blev helt okej: 



Denna gyllene spade användes till det första spadtaget för Malmö Arena.



Växjös målvakt under uppvärmningen.



Henrik Karlsson, 1,98 lång, 98 kg tung.



Klacken kunde varit mer tänd. Bitvis hördes Växjös lilla klack mer än Malmös.



Målburen sätts på plats efter att ha lossnat.



Henrik Karlsson hade en jobbig match. 



Tekningsdags. 


Över 12 000 på läktarna, det var mäktigt men kunde varit mer tryck. Det inte så lysande
resultatet kan ha varit en anledning till publikens brist på peppning. 

Jaaaaaaa!!

Som jag skrev i förra inlägget spelade Malmö mot Sundsvall idag. Det blev vinst med 2-5, så underbart härligt! Har varit på lite dåligt humör när det gäller Malmö sedan Växjö som sagt men genast känner jag mig positivare. Visst är det konstigt hur snabbt ens humör kan ändras?

Malmös mål gjordes av Mathias Johansson, Donald MacLean, Jonas Höglund och Carl Söderberg. Skönt att se att spelare som Höglund och Söderberg fortsätter att levererar.

Nästa match blir den femte december då det återigen är bortamatch. Denna gång möter de Huddinge som ligger sist i tabellen så det borde inte vara något större problem att ta hem tre poäng därifrån.

En annan som är på bra humör idag är ju Viktor. Asplöven vann mot Boden med 11-1 och dessutom vann han 2 kg kexchoklad. Nädå, jag är inte alls avundsjuk på all choklad..... ^^

Nu är det dags att ta itu med mitt rum. Lovade pappa att städa tills de kom hem. De är hemma om 45 min, men har jag börjat städa än? Nej! Typiskt mig.


Välförtjänt helg!

Så var det då helg igen. Riktigt härligt, jag behövde det. Dock är det lite ensamt. Elin (lillasyster) är hos mormor och morfar och mamma och pappa är i Stockholm för Fredde ska tävla Sum-Sim. Jag fick vara duktig och stanna hemma och passa djuren och huset. Kan vara ganska skönt att vara själv ett litet tag, det är ju inte så ofta man är det med fem personer i familjen. Problemet är att jag redan börjar bli uttråkad, vad ska jag hitta på hela helgen?

Malmö spelade bortamatch mot Björklöven igår och förlorade med 3-2. Läste onlinerapporteringen och tydligen ska de inte ha kämpat alltför myckt och skridsköåkningen ska inte ha varit den bästa. Alltså samma problem som de hade mot Växjö för några dagar sen. Ny match på söndag då de gästar Sundsvall. Känner att jag inte orkar analysera alltför mycket idag. Blev på lite dåligt humör när det gäller Malmö efter deras värdelösa match mot Växjö i onsdags.

Nu är det ju snart dags för att gå på konsert! Den femte december ska jag se Bullet for my valentine på Mejeriet. Med dit ska också Viktor, Matilda, Matte och Nea. Ska bli riktigt kul. Speciellt eftersom att Viktor kommer hit den fjärde! =D

Nu blir det nog TV:n en stund i brist på annat, orkar inte vara ordentligare än så idag även fast mitt rum ser ut som något ur en krigszon....

Just det...jag ser ju ut som en apa också! Helt klockrent alltså. =D

Studifotografering

Emma R och jag har spenderat en del av eftermiddagen i fotostudion för att fota lite bilder till vårt projekt på temaveckan. Här kommer två bilder (oredigerade) som Emma fotade på mig till Pontus novell.





Måste bara säga att jag älskar ljuset, speciellt skuggan som ser ut som en dödskalle på översta bilden.


Vi älskar inte Malmö, inte just nu i alla fall.

Matchen var, ja vad ska man säga, bedrövlig? Det var längesen jag såg Malmö spela så dåligt som de gjorde igår. För det var dåligt. Passningsspelet var obefintligt, skridskoåkningen fanns inte där och inte heller viljan. Stundtals stod de bara stilla, ansträngde sig inte. När Växjö låg i anfall såg det inte ens ut som att malmöspelarna försökte stoppa motståndarna. Tackla dem, ansträng er, gör något! Men stå inte bara där! 

Slutresultatet blev 1-5 till Växjö. Skandal. Pinsamt. Patetiskt.


Bilder från matchen borde komma inom kort. Nästa hemmamatch är inte förrän efter jul och nyår, den 4:de januari. Då är Viktor här och antagligen får han då följa med och kolla på en riktig arena. Förhoppningsvis får han se riktig hockey också. 



Vi älskar Malmö! *klapp, klapp, klapp*

Nu är jag lycklig! (Okej, det var jag innan också) Nu är det nämligen min tur att få gå på hockey i nya arenan. Malmö gästas av Växjö som också de ligger i toppen av serien. Kan bli en riktigt bra match. Malmö har endast långtidsskadade Jani Hurme och Martin Samuelsson på skadelistan medan Växjö dras med en hel del skador.

Blir mer uppdatering ikväll för nu ska jag iväg och spana in Malmö Arena!


"Nobody is perfect but I'm pretty fucking close"

Ibland tror jag att jag lyssnar på musik större delen av dygnet. Vissa dagar är det så skönt att skruva upp volymen och försvinna in i sin egna lilla värld en stund. Vissa dagar har jag nästan en rutin på mitt musiklyssnande. På morgonen lyssnar jag på en sorts musik för att vakna, komma till liv. På dagen en annan sorts musik och på kvällen, innan jag ska somna, en tredje sort. Tänkte därför ge lite tips på bra låtar som jag brukar lyssna på.

Morgonen (på väg till skolan):

Clawfinger - Biggest and the best (lyrics från låten som är rubriken för detta inägg)
Bullet for my valentine - Waking the demon
Raunchy - A heavy burden

Ett måste när man lyssnar på dessa låtarna är att det ska vara full volym. Man vaknar till liv direkt!

Mitt på dagen/eftermiddagen:

Zebrahead - Hit the ground
HIM - Wicked game
Nirvana - Smells like teen spirit

Kvällen (innan jag somnar):

Plain White T´s - A lonely september
Aerosmith - I don´t wanna miss one thing
Avenged Sevenfold - Dear god

Lite lugnare låtar, man blir helt avslappnad och kan somna gott.



Är ganska trött efter att ha varit iväg hela dagen. Nu blir det TV en stund och sen telefon och däcka. Fick plötsligt ett extremt sug efter glass, måste kolla frysen och se vad jag kan stoppa i mig....

Godnatt!

Tack Percy!

Har blivit lite seg uppdatering här på sista tiden. Vår vanliga dator är som sagt på lagning och den vi har så länge startar bara när den själv känner för det. 

Malmö spelade som sagt första matchen i nya arenan för två dagar sen, i onsdags. Pappa och Fredrik (min lillebror) fick möjlighet att åka dit och se den och jag måste säga att jag mer än gärna hade sett den live jag också istället för att se den på TV. Men av det jag såg på TV:n så såg det ut att vara en riktigt häftig arena, strax över 13 200 personer var på plats så stämningen var säkert på topp.

Matchen slutade 2-1 till Malmös fördel, alla tre målen kom i första perioden. Redan efter 3.25 hade Malmö tagit ledningen med 2-0 efter mål av Jonas Höglund och Marcus Paulsson. Jonas Höglund har verkligen gjort succé den här säsongen med 15 fullträffar än så länge. Malmö gjorde en riktigt stark insats mot Leksand och stundtals av matchen dominerade de totalt. Henrik Karlsson gjorde en makalös insats i målet, den mannen slutar aldrig att imponera och jag har svårt att se hur Jani Hurme ska kunna ta tillbaka rollen som förstemålvakt när han kommer tillbaka från sin skada.

I tredje perioden spelade Malmö mycket på försvar och tog inte så stora chanser. De visste att Leksand lätt kunde kvittera om Malmö gav dem den minsta chans till att göra det. Sista minuterna var riktigt spännande och både Malmö och Leksand var nära att göra mål ett par gånger. När det bara var ett par minuter kvar så ställde sig hela hallen upp och hyllade laget. En sån känsla som när hela hallen ställer sig upp och jublar är svår att slå. Jag var själv i gamla isstadion förra gången när Malmö lyckades gå upp till Elitserien. Det måste ha varit det häftigaste jag någon gång har varit med om. Alla stod upp och klappade (jag kan tillägga att jag aldrig haft så ont i mina händer som jag hade då) och gjorde vågen och när matchen var slut spred sig ett öronbedövande jubel inne i hallen. En sån upplevelse är svår att slå men man kan ju hoppas att vi får uppleva samma sak nu till våren. Tänk att det gick att få en sån häftig känsla i gamla isstadion där knappt 6 000 personer fick plats (tror att det var 5 800 men är inte helt säker), vad kan det då inte bli med över 13 000 personer på läktaren?

Det är bara att vänta och se, men som Malmö spelade mot Leksand så är det fullt möjligt att de går upp till Elitserien till våren. För visst hade det varit underbart med ett elitserielag i Malmö Arena?

Innan jag avslutar detta inlägg måste jag ju självklart hylla mannen bakom arenan, Percy Nilsson, the one and only. Han har pumpat in ca 570 miljoner av sina egna pengar i arenabygget och han förtjänar den hyllning han också fick av fansen på läktaren innan matchen. Tack Percy för Malmö Arena!

Malmö Redhawks vilar sig uppenbarligen inte i form

Man har hört det många gånger förr, att det kan vara bra att vila sig i form. Uppenbarligen är det inte så lyckat för Malmö att ha ett uppehåll på tio dagar för igår förlorade de på bortais mot Oskarshamn med 4-1. Matchen började bra, de tog ledningen efter två minuter men sedan tog Oskarshamn över totalt och lyckades därmed vinna matchen. Bobo Simensen var enligt matchreferatet på Malmös hemsida inte alls nöjd med resultatet, tydligen var det bara Henrik Karlsson som blev godkänd. 

Malmö Redhawks lyckas alltid förvåna mig. De kan göra alldeles lysande matcher och vinna över serieledarna Leksand med 3-0 för att ett par dagar senare förlora mot ett lag som de i seriepremiären vann med 8-0 över. Att de kan göra riktigt bra matcher ena dagen för att kort därefter spela riktigt uselt. Men det är så hockey kan vara ibland, precis som med mycket annat här i livet. Det måsta gå dåligt ibland för att det ska kunna gå bättre. Det måste gå dåligt ibland för att man ska känna att man utvecklas. 

Nu är det dags att ta tag i praktiken och ringa runt till lite tidningar. Ska även försöka fixa en intervju med en kändis. Om allt går som jag hoppas kan det bli riktigt intressant med kändisen som jag har i åtanke....

Arenan invigd!

Äntlen nya arenan färdig för användning! Igår var det invigning för arenan med en stor show där bl.a. Robyn uppträde. Har sett bilder på både på TV och i tidningen och den ser riktigt häftig ut. Ska bli en härlig upplevelse att få kolla hockey där så småningom. Tror det kan vara bra för Malmö att få en ny arena. Man kan ju hoppas att det ger lite extra spelglädje att spela sina hemmamatcher i en arena som är nästan lika stor som Globen. Nu är det knappt en vecka kvar till själva hockeypremiären i arenan då Malmö möter Leksand. Är lite avundsjuk på min pappa som ska dit.....

Nu blir det eventuellt en liten bloggpaus. Datorn här hemma ska iväg på lagning då den knappt går att använda längre. Ska försöka blogga i skolan men hoppas att vi får tillbaka datorn snabbt igen. Jag har svårt att förstå hur människan någonsin klarat sig utan datorer.....



Robyn uppträde när Malmö Arena invigdes.


Hemma igen

Kom egentligen hem igår men var helt enkelt för deppig för att göra något ordentligt. Kände mig inte motiverad till något alls så att jag lyckades göra lite uppgifter till engelskan är ett mirakel. Ringde Matilda så hon kom hem och muntrade upp mig när hon slutat skolan, det är verkligen tur att man har vänner som henne vid sådana tillfällen! 

Senare på eftermiddagen ringde Viktor igen. Han ska komma ner och fira nyår här och frågade om det var okej att han kom redan på juldagen. Självklart! Så det blir lite julfirande med honom också. Härligt med folk om kan göra så att man blir mycket gladare på bara någon minut!

Nu ska jag fortsätta med textlektionen. Hade tänkt försöka fixa praktikplats och intervju med en kändis så jag har att göra! 


Hejdå Haparanda!

Tråkigt men sant. Idag sätter jag mig på tåget hem mot Kävlinge igen. Känns för jävligt om jag ska vara helt ärlig. Trodde att det skulle kännas i alla fall lite skönt att få åka hem igen men just nu skulle jag bara vilja vara kvar här med Viktor. Men som han säger, man måste försöka tänka positivt. Han kommer ju trots allt ner till Skåne den fjärde december igen så det är bara en månad kvar tills vi ses. Är i alla fall hemma i Lund 11.31 imorgon så det är en dryg resa jag har framför mig....



6 månader igår med Viktor, älskar dig <3


Lyckat!

Halloweenfesten blev ganska lyckad trots att vi åkte hem tidigt på grund av olika anledningar som man inte behöver nämna här. Vi åkte dit ganska tidigt, redan vid halv sju så när klockan började närma sig halv tolv ville vi redan åka hem. Förresten var där någon konstig kille som drack upp halva min drink samtidigt som han försökte flörta med mig. Väldigt korkat p.g.a två orsaker;
1. Jag har pojkvän och är inte intresserad av att någon konstig kille raggar på mig.
2. Sen när är det lyckat att ragga på någon genom att dricka upp halva deras drink när man säger att man ska smaka?

Men vi hade i alla fall roligt så länge det varade!



Skolma, Viktor, jag och Cronkan.
(Visst har de härliga smeknamn här i Norrland?)


En annan viktig sak som absolut inte får glömmas bort är ju att Malmö faktiskt vann över Leksand på bortaplan i fredags med 0-3! Verkligen jättebra, tror det var bra att de fick möta ett lag som Leksand och få med sig tre poäng därifrån. Det ger självförtroende inför kommande matcher. Nu är det ett litet uppehåll fram till den tionde november då de möter Oskarshamn borta. SIst de mötte Oskarshamn var i premiärmatchen då de krossade dem med 8-0. Förhoppningsvis blir det ett liknande målkalas i denna match! Nästa hemmamatch blir den tolfte november då de gästas av Leksand. Detta blir första hemmamatchen i den nya arenan. Hörde att biljetterna såldes slut på en kvart så det lär bli en otrolig stämning med 13 000 personer på plats.

Målvakten Henrik Karlsson ska ha gjort en riktigt bra match och backkollegan Daniel Casselståhl har i en artikel i Sydsvenskan (081101) sagt att han tycker att Bengt-Åke Gustafsson borde pröva Henrik Karlsson i landslaget. En annan nämnvärd "spelare" är 43-årige Peter Andersson, assisterande tränare, som fick göra comeback i seriespel på grund av Malmös backkris. Med både Jesper Damgaard och Jan Öberg på skadelistan, Antti Bruun som var sjuk och tänkbara juniorbackar i Nordamerika så fick tränaren göra comeback i Malmötröjan igen.

RSS 2.0