Dagen efter

Jag kan ärligt säga att jag inte varit ett dugg irriterad över resultatet igår. Visst blev man lite besviken, de var ju så himla nära! Men som jag sa i förra inlägget, om man tänker tillbaka på vad spelarna åstadkommit de senaste matcherna så kan man inte annat än att bli djupt imponerad.

* Juniorerna har spelat en stor roll i Malmös framgångssaga. De kom in med fart, vilja och hjärta. De tvingade de äldre    spelarna som stannade kvar att höja sig. Juniorerna jagade som galningar efter tappade puckar, något som man inte sett i Malmö tidigare under säsongen. Jag skulle vilja påstå att spelare som Victor Öhman, Anton Blomkvist och Hampus Gustafsson kommer att bli eftertraktade hockeyspelare inom både Allsvenskan och Elitserien inom en snar framtid.

* Men det var inte bara juniorerna som spelade som om det gällde livet. Söderberg har höjt sig något enormt sedan spelarflykten och har tagit en given ledarroll. Han har skapat mer chanser än någonsin tidigare och visar att han är kung i Malmö Redhawks.

* Marcus Svensson som fick ta över rollen som förstemålvakt efter att Henrik Karlsson lämnat har imponerat stort i mål. Varför fick aldrig han stå tidigare kan man undra. Den målvakten passar i ett allsvenskt topplag, om inte i Elitserien också. Så jag hoppas att Malmö får behålla honom.

Alla spelare har höjt sig i Malmö Redhawks. Jag har aldrig sett MacLean, Damgaard och Wallgren spelat bättre än vad de gjort sedan spelarflykten. Kort sagt har hela laget lyft sig och jag ser med nöje fram emot vad nästa säsong har att erbjuda.





Säsongen är över

Tråkigt men sant. Malmö kvitterade till två lika och lyckades hålla det till tredje perioden var slut. Mållös förlängning och därmed straffar som Malmö förlorade. Troja/Ljungby vann sin match och därmed var det också dem som knep den sista playoffplatsen.

Visst blev man lite besviken, de var ju så nära. Men om man tänker efter vad "Babyhawks" har åstadkommit de senaste nio matcherna så kan man ju inte annat än att le. De har förlorat endast en av de senaste nio matcherna, och den var nu mot Leksand på straffar som sagt. De har spelat bättre efter spelarflykten än vad de gjort på mycket länge. De har kämpat, offrat sig och verkligen visat hjärta, INGA PENGAR - BARA HJÄRTAN!

Imorgon kommer ytterligare åsikter om säsongen, spelarna osv. Är fortfarande lite sjuk så just nu längtar jag efter min underbart mysiga säng....

Godnatt!

Andra perioden avklarad

Andra perioden avklarad och Leksand leder tyvärr med 2-1. Malmöspelarna såg lite trötta ut så pausen var välbehövd.

Måste kanske förklara läget lite. Det är Malmö och Troja/Ljungby som fajtas om den sista playoff-platsen. Det finns tre scenarier för att Malmö ska lyckas ta den:

* Om Malmö vinner, antingen i ordinarie matchtid eller tar två poäng efter förlängning eller straffar så har de platsen,
* Om de tar en poäng efter förlust i förlängning eller på straffar och Troja/ljungby INTE tar tre poäng mot Sundsvall så går Malmö till playoff.
* Om Malmö förlorar inom ordinarie matchtid så går de vidare om Troja/Ljungby spelar oavgjort eller förlorar.

Låt oss nu hoppas att Malmö kan kvittera och sen vinna matchen!


Första perioden avklarad

Malmö spelar avgörande match mot Leksand uppe i Ejendals Arena. Vinner de så går de i playoff.

Första perioden är nu avklarad och det är otroligt jämnt. Hoppas, hoppas, hoppas...

Sjukling

Jag hatar att vara sjuk. Har knappt sovit alls inatt och när klockan ringde tio över sex kände jag att det var inte ens lönt att åka till skolan och försöka klara mig igenom dagen. Så jag har legat hemma på soffan hela dagen och kollat diverse meningslösa program. Ganska irriterande att bli sjuk just idag. Hade ett psykologiprov som skulle göras idag men kunde flytta fram det en eller två veckor.

Nu måste jag plugga lite engelskaglosor. Har ett annat prov imorgon så då måste jag nog dra mig iväg till skolan. Ser inte fram emot det som jag mår nu. Men ibland måste man helt enkelt.



Hemma igen

Kom hem för ett par timmar sen efter en extremt dryg resa hem. Hade sovplats på tåget mellan Luleå och Stockholm så  kunde i alla fall sova ordentligt. Just nu mår jag inte jättebra, jag saknar Viktor och förstår inte varför jag aldrig vänjer mig vid att säga hejdå. Hemskt är vad det är. Att tvingas säga hejdå, sätta sig på en buss, kolla ut, se honom och inse att jag inte kommer få träffa honom på 6 veckor. Livet är deppigt ibland.

Today my eyes are full of tears

Åker hem till Skåne igen om ett par timmar. Inget kul alls. Enda positiva är att jag får träffa min familj igen. Men det är alltid lika hemskt att säga hejdå till Viktor. Imorgon åker han till Teneriffa så kommer inte få höra hans röst på en vecka. Livet är mindre kul ibland...


Åttonde raka för Malmö!

Malmö tog idag sin åttonde raka vinst när de vann hemma mot Troja/Ljungby med 6-1. Mer än 12 000 personer var på plats och tydligen ska vågen ha rullat runt en del.

Enligt pappa körde de över Troja totalt i andra perioden men spelade bra matchen igenom. Detta var sista hemmamatchen för Malmös del om de inte lyckas ta playoff-plats. Nästa match är på fredag då de ska åka upp och möta Leksand. Kan bli en riktigt tuff match men det skulle inte förvåna mig om Malmö gör en riktigt bra match och plockar poäng även där.

Mer uppdatering än såhär blir det inte. Jag ska åka hem till Skåne igen imorgon så nu ska jag passa på att mysa så mycket som möjligt med Viktor. Blir nog bastu om en stund också!


Ännu en straffvinst

En ny straffvinst för Malmö efter 3-2 mot Almtuna. Jag hade nästan gett upp hoppet om att de skulle ta poäng överhuvudtaget när de ligger under med 1-2 med knappa halvminuten kvar av matchen. Men då kvitterar Fredrik Eriksson till 2-2 och matchen går till förlängning och så småningom till straffar.

Enligt rapport från pappa ska de inte ha spelat alltför bra, men som han sa, de tog i alla fall två viktiga poäng.

Malmös straffmål gjordes av 17-årige Jacob Berglund. Killen som i höstas (när han var 16) gjorde ett annat underbart straffmål. Kolla denna länken: http://www.youtube.com/watch?v=C4oPZ6wflIM.

Nästa match är på söndag då Malmö möter Troja/Ljungby hemma i arenan. Har man tur går den på TV annars får det bli onlinerapportering då också.



Malmö - Almtuna

Malmö spelar ikväll hemmamatch mot Almtuna och tydligen ska där vara över 10 000 pers på plats. Själv får man följa matchen via onlinerapportering. Är riktigt avundsjuk på pappa och Fredde som är där. Saknar att gå på hockey i "riktig" arena. Asplövens Arena Polarica kan inte riktigt jämföras med Malmö Arena.... ;)


Grattis till körkortet :)

Viktor har tagit körkort idag, grattis! <3
Det kanske börjar bli dags för mig med att börja övningsköra, har inte kört ordentligt en enda gång... Jag skyller på att jag inte haft tid.

  

Såhär duktiga var vi igårkväll innan vi somnade.

Vinst efter straffar

Malmö lyckades besegra Nybro efter straffar och vann med 4-5. Visst kan man kanske tycka att de borde ta hem alla tre poäng mot ett lag som ligger på fjortondeplats men enligt mig är detta resultatet helt okej. Rätta mig om jag har fel, men Malmö har väl inte förlorat en enda match sedan spelarflykten?

Alexander Bengtsson, andremålvakten, fick stå istället för Svensson. Däremot bytte man in Svensson när det var dags för straffar. Anledningen till att Bengtsson fick stå istället ska ha varit att man ville låta Svensson vila inför helgens matcher. Själv tycker jag att det är ett bra beslut. Det kan vara bra för honom också att få känna på hetluften.

Asplöven vann förresten också efter straffar med 4-5. Så innan matcherna var slut var det spännande för både Viktor och mig.

Nu måste jag däremot tillbaka till verkligheten. Psykologiböckerna ligger och väntar och Viktor håller redan på att plugga spanska. Vi är ganska duktiga tycker jag...



Har du Escada-parfym?

Skolma lyckades lista ut vad jag använder för parfym. Satt bredvid honom när jag var med Viktor i skolan och han frågar plötsligt om jag använder någon Escada-parfym, vilket jag faktiskt gör (okej, måste kanske erkänna att det är en kopia). Ganska imponerande måste jag säga!


Snart studenten

Pappa ringde mig igår och sa att jag hade fått brev om balen. 1 juni tror jag att det var dags och en vecka senare är det studenten. Känns konstigt faktiskt att snart ta studenten, när jag var mindre tänkte man att det var ju hur lång tid som helst tills det var min tur att stå där med vit klänning och studentmössa på huvudet.

Kom hem för en stund sen, har varit och kollat när Viktor skulle lära sig dansa med sin baldejt. Har vi också sånt här på Vipan? Känns som att jag skulle behöva det...

Blir en massa hockey ikväll. Malmö möter ju Nybro på bortaplan och Asplöven ska spela borta mot Kiruna. Spännande matcher båda två. En sak som jag tycker är konstigt är att de inte visar matchen mellan AIK och Leksand på TV. En match mellan ettan och tvåan i tabellen borde ju sändas.

Städning!

Det är alltid samma sak. Det dröjer oftast inte mer än ett par timmar från när Viktor kommit till Skåne eller jag kommit hit så ser rummet ut som ett bomdnedslag, som en scen ur en krigsscen. Så idag när han stack till skolan så började jag plocka undan och städa så nu kan man faktiskt se golvet igen, vilket man inte kunde innan.

Igår var det hockey igen. Denna gång mötte Asplöven Östersund hemma i Arena Polarica. Matchen slutade 7-3 till Asplöven och redan efter första perioden stod det 5-0 till Asplöven. Ganska sorgligt egentligen att siffrorna kan vara så stora redan efter 20 minuter, det visar ju vilken standard det är på vissa av lagen i div. 1. Asplöven spelade som sagt riktigt bra i första men slappnade av en hel del i andra och tredje, något som kan vara ganska förståeligt med tanke på deras redan ganska säkrade seger.

När vi kommit hem från hockeyn och ätit familjemiddag hos hans farmor och kollat kort på Viktor från när han var liten så var det dags för bastu igen. Jag vill också ha en egen bastu där hemma i Skåne, det är ju hur mysigt som helst!

Idag ska jag i alla fall få se Viktor och hans band få repa, det har jag inte gjort innan så det ska bli kul. På lördag ska de ha spelning på Provincia (?) så blir nog en del repa för deras del nu i veckan. En vecka kvar till jag åker hem till Skåne igen. Synd för jag trivs riktigt bra här med all snö. Man borde bo i Skåne på sommaren och i Norrland på vintern, det hade varit ultimat.


Härlig vinst mot AIK

Av någon anledning blir min uppdatering alltid sämre så fort jag träffar Viktor...

Var i stugan igår och såg matchen mellan Malmö och AIK. Att de skulle vinna kunde jag tänka mig, men jag trodde knappast att de skulle vinna med 6-2! Imponerande minst sagt att de lyckas slå tabelltvåan med så pass stora siffror.

Alla hjärtans dag idag och vi firade med hockey, Asplöven mötte LN91 och vann med 8-2. Därefter gick Viktor och jag till Leilani och åt pizza. Ingen pizzeria har godare pizzasallad än Leilani, fullständigt omöjligt för den är underbar...



Dealen... <3

Hej Norrland!

Kom fram vid elvatiden på förmiddagen igår. Resan gick bra förrutom att det var riktigt drygt. På nattåget träffade jag en tjej från Luleå som också höll på med hästar så vi satt och snackade häst hela kvällen. Men kom fram till slut alltså och fick träffa Viktor igen. Det är lika underbart varje gång jag får se honom igen...

Malmö spelade ju match i onsdags också och vann efter förlängning med 4-3, ett helt okej resultat. De har fortfarande inte förlorat sedan kontrakten revs och spelarna var fria att gå.

Match idag igen hemma mot AIK. Vi är i stugan och myser och ska se matchen på TV. Tror att det är runt 10 000 på läktarna så stämningen borde vara på topp. Måste eränna att jag är lite avundsjuk på pappa som ska se matchen på plats men det är faktiskt helt okej att sitta här uppe i Norrland och titta på den med Viktor också :).





Hejdå Skåne!

Om ett par timmar sätter jag mig på tåget upp mot Norrland. Ska bli skönt att komma bort ett tag och ha lite lov. Givetvis blev det som sist, jag hade mycket kvar att packa när jag vaknade imorse så nu är det lite stressigt...

Ska bli spännande att se om Malmö lyckas vinna ikväll, tråkigt att jag inte kan följa matchen bara men får kolla upp allt imorgon när jag kommit fram.

Hejdå Skåne!



Resväskan har åkt fram

På onsdag åker jag till Viktor och jag har överraskat mig själv genom att redan börja packa! I höstas när jag åkte dit började jag packa ett par timmar innan jag åkte. Är fortfarande förvånad över att jag lyckades få med allt. Men nu som sagt är nog hälften redan packat, vilket är ganska skönt så slipper jag stressa.

Bortamatch på onsdag för Malmö när de möter Bofors och nästa hemmamatch är på fredag då de möter AIK. Tydligen ska närmre 10 000 biljetter vara sålda till den matchen, typiskt att jag inte kommer vara där då. På fredag åker Viktor och jag antagligen till deras "stuga" (kallas stuga, men är lika stort som en vanlig villa) och myser men det blir till att kolla Malmös match på TV! Tur att jag har en pojkvän som är lika mycket hockeynörd som jag är...

Trots att jag inte får se Malmö live på fredag så får jag se Asplöven spela hemma både lördag och söndag (ja, vi ska fira alla hjärtans dag på en hockeymatch, romantiskt eller hur? =D). Har dock ingen aning alls om vem de möter. Jag har ingen vidare koll på div.1...




Ny vinterjacka

Mamma klagade på min vinterjacka.

- Den kan du inte ha när du åker till Haparanda, där är typ -20!
- Den duger till skånsk "vinter", dessutom har jag inte råd att köpa någon ny.
- Men jag kan betala halva.

Okej, det funkade för mig så nu har jag en ny vinterjacka som jag bara behövde betala 300 kr för själv. Tur att man har en mamma som har lätt för att frysa. Då brukar det bli så att hon tycker att alla andra fryser också.





Städning!

Trots att jag vaknade klockan tolv idag och varit helt trött så fick jag ändå städat och sorterat lite på mitt rum. Känner mig ganska duktig, jag är nämligen inte den som har världens bästa ordning, kläder överallt i stora högar, massa papper här och var. Någon som känner igen sig? Hittade även en Michael Jackson-skiva så lyssnade på gamla godbitar som Thriller, Beat it och Billie Jean. De blir man aldrig trött på!

Hittade också en massa skott och en skyttehandske i ett av skåpen. Sköt luftgevär ett par år när jag var mindre, både sittande och sista året även stående. Det var faktiskt riktigt kul och jag blev faktiskt sugen på att börja igen...




Tänk vad mycket spännande man kan hitta om man bara sorterar lite...



Ishockey och one-night-stand

"Hockey är som ett one-night-stand.
Svettigt och upphetsande, men alldeles för mycket skydd!"

Lena Frisk var bra som konferencier igår.


Skånska Idrottsgalan 2009

Så är jag nu hemkommen från Skånska Idrottsgalan som hölls i Färs och Frosta sparbank arena. Fick följa med dit tillsammans med de andra sportjournalisterna och kvällen har varit riktigt underbar! God mat och trevligt sällskap kan aldrig bli fel (oj vad jag lät vuxen helt plötsligt...)!

Diverse olika priser delades ut och grattis vill jag säga till Peter Johansson, Rögles tränare, som fick ta emot Skånskans pris till årets ledare. Rögle fick även ta emot priset för årets förening. Så grattis till Rögle! Men även Malmö Redhawks lyckades komma med på ett hörn genom att Percy Nilsson fick priset för årets idrottsskåning! (Vill här tillägga att alla som var på plats, ett par hundra skulle jag tro, reste sig upp och applåderade när han vann, något som de inte gjorde när Rögle fick något av sina båda pris... ;D)

Menyn för kvällen:

Rullad av kallrökt norsk fjordlax med färskost, mangoldskott och spenat, samt confit på plommontomat med foccaciakrutong.

***

Majskyckling från Bjärehalvön med potatisterrin, serveras med kompott på soltorkade tomater, oliver och salvia.

***

Vaniljbrylé med chokladbrownie samt syltad aprikos.



                          

Wallgren tremålsskytt i matchen mot Nybro

Jag är medveten om att matchen mot Nybro var för någon dag sen, så förlåt för den sega uppdateringen. Har haft fullt upp nu de två senaste dagarna så har knappt hunnit sova ens...

Men Malmö vann i alla fall matchen mot Nybro med 7-1. Rena utklassningen om man ser till siffrorna men jag skulle nog vilja påstå att de inte spelade lika bra i torsdags som de gjort i matcherna mot Huddinge och Sundsvall. Tro nu inte jag menar att de spelade dåligt, för det gjorde de verkligen inte, man vinner oftast inte med 7-1 om man spelar dåligt.

Såg några riktigt fina individuella prestationer: Wallgren gjorde en kanonmatch och blev tremålsskytt, Söderberg var inblandad i mycket och fick även göra ett eget mål. Alvarez kämpar som jag vet inte vad och fick även han göra ett mål. Svensson gör en underbar match i mål och har på de tre senaste matcherna endast släppt in två mål.

Juniorerna fortsätter att imponera. Om de råkar förlora en puck till motståndarna så börjar de direkt kriga för att vinna tillbaka den. Detta är något man inte fått se särskilt ofta i Malmö Redhawks innan.

Nästa match är på onsdag då de spelar bortamatch mot Bofors. Själv sitter man då på tåget påväg till Viktor så jag hoppas att han kan hålla koll och uppdatera mig med jämna mellanrum om hur det går i matchen...




Handboll!

Idag var det dags för ännu en handbollsmatch. Denna gång var det elitseriematch mellan H43 och Guif och H43 förlorade tyvärr med 25-27. På fullt allvar så kan jag tänka mig att gå på handboll även i fortsättningen. Det är ju faktiskt riktigt roligt! Problemet är bara att jag inte har något favoritlag och det gör det hela mycket tråkigare...

På fredag är det förresten dags för Skånska Idrottsgalan i Färs och Frosta sparbank arena. Lyckliga jag ska dit tillsammans med resten av sportredaktionen. Klockan 18 ska jag befinna mig där, finklädd, för att mingla lite och sedan ska vi sätta oss till bords och äta middag och se en massa prisutdelningar. Har sagt det innan och säger det igen (det tål att upprepas), JAG HAR DEN BÄSTA PRAKTIKPLATSEN NÅGONSIN!







Isen var borta...

Som sagt var jag igår på friidrottsgalan i Malmö arena. Måste erkänna att det kändes j*vligt konstigt att inte se någon is, men friidrott funkade ganska bra det också. Tyvärr blev det inte så många stjärnnamn som arrangörerna hade hoppats på. Jelena Isinbajeva hade hoppat av för ett litet tag sen, hon var sjuk. Alhaji Jeng fick en ögonskada och var tvungen att ställa in. Bara ett par timmar innan start fick de reda på att även Linus Thörnblad var tvungen att slänga in handduken. Han hade också blivit sjuk, hade feber och kräktes tydligen.

Men ojojoj vad häftigt det var att vara med "backstage". Man kände sig på något sätt lite viktig när man satt bak i greenroom tillsammans med de andra journalisterna. Att man sedan stod och trängdes med alla andra journalister för att prata med Carolina Klüft efter hennes lite misslyckade 60-meterslopp var också en upplevelse! Bara en sån enkel sak som att jag hade ett presskort hängandes runt halsen gjorde att jag kände mig lite mer som den journalist jag så småningom ska bli.



Tog en smygbild på Carolina, kändes lite dumt att stå där och fotografera med mobilen...



Vanligtvis är det här Malmö Redhawks gör entré.

Malmö Indoor Gala

Idag är det dags för Malmö Indoor Gala i Malmö Arena. Ska dit med en av journalisterna på Skånskan och titta. Kommer kännas konstigt att kolla friidrott där istället för hockey. Ska bli spännande i alla fall, har aldrig kollat friidrott på riktigt innan.

Måste också nämna innan jag går iväg till tåget att igår fick jag följa med på presskonferens inför galan idag. Linus Thörnblad, Carolina Klüft och Blanka Vlasic (OS-tvåa i höjdhopp i Peking) var några av de som deltog i presskonferensen. Häftigt!


Ge mig snö!

                     

                       Varför kan vi aldrig få ha riktig vinter här i Skåne? Jag vill ha snö, mycket snö! 


                        

                                     Dakke för ett par år sen när det var vinter på riktigt.




Livet är bra!

4-1 till Malmö idag mot Sundsvall hemma i gamla isstadion. Det "nya" Malmö visar att det inte var någon slump att de vann förra matchen mot Huddinge. Dagens spel var minst lika bra som då. Alla kämpade, krigade och sköt som galningar, det är sånt vi vill se! Med 4 444 (ja, exakt så många..) taggade malmösupportrar på läktarna var det ett enormt tryck genom hela matchen. Det var inte bara ståplats som skrek och klappade utan alla, verkligen alla skrek sig hesa och klappade så att händerna blev röda.

Allt stämde idag, spelet var i det stora hela perfekt. De hade ett par riktigt farliga chanser där pucken låg precis på mållinjen så de hade kunnat vinna med något mål till.

Jag har innan klagat på MacLean. Han är (var) en av de bäst betalda spelarna i  Malmö men har enligt mig inte förtjänat de pengarna. Idag blev han tvåmålsskyt och hans skott idag var bättre än de varit innan.

Sammanfattningsvis en alldeles underbar match. Vet inte riktigt vad jag ska säga, är mållös. Men en sak vet jag, och det är att jag är så jävla imponerad och stolt över spelarna. Efter matchen ville man knappt gå därifrån och spelarna såg ut att ha vunnit SM-guld när de åkte runt och tackade publiken, de förtjänar verkligen att få lite framgång.

Livet är bra nuförtiden!



Ståplats höll upp en banderoll med texten: "De hjärtlösa stack - hjältarna blev kvar!"



RSS 2.0