Inga pengar - bara hjärtan! <3

Om man kan älska ett hockeylag så gör jag det. Det var länge sedan jag såg killarna kämpa såhär. Hela åtta juniorer hade fått kliva in för att täcka upp för de spelare som lämnat. Men var detta någon nackdel? NEJ! De krigade, kämpade, offrade sig och skapade chanser. Men det gällde inte bara juniorerna utan hela laget, hela laget var med och kämpade.

Jag är stolt. Jag är verkligen stolt över Malmö. Att de dagen efter de fått reda på att klubben håller på att gå i konkurs spelar en sån här underbar match är imponerande. Söderberg kämpade mer än vad jag sett honom göra på länge, brilliant spelare det där när han verkligen kämpar. Alvarez kämpade också, skapade chanser och vid ett tillfälle tryckte han upp en huddingespelare hårt upp i sargen, jubel uppstod från publiken. Men som sagt, juniorerna, vilka killar alltså! Där är spelare för framtiden, det är sådana spelare som Malmö behöver i sitt lag!

Med tre minuter kvar av matchen ställde sig alla upp (ca 4200 på läktarna) och applåderade tills matchen var slut. När slutsignalen gick skrek alla av glädje och killarna i laget åkte runt och tackade folket på läktarna. För inte fan går man direkt efter slutsignalen efter en sån här match, nej man står kvar och applåderar och känner sig allmänt lycklig.

Oj, glömde jag säga att Malmö vann med 2-0?



Äkta lycka!



Stressigt värre

Stress, stress, stress. Springer runt och försöker göra mig iording så att vi kommer iväg i tid. Tränade lite innan och satte mig sen framför TV:n och bara tog det lugnt. Sen kom jag på att jag kanske borde duscha också... Fast nu är jag i alla fall fräsch igen och har äntligen lyckats få på mig kläder och gjort mig iordning.

Ska bli spännande match faktiskt, jag undrar hur mycket publik det kommer bli ikväll? Ska i alla fall bli grymt kul som vanligt, Rönne ska ju följa med! Uppdaterar mer när jag kommit hem ikväll..



Mhm, vi är alltid fullt normala! Eller inte, men kul har vi i alla fall! <3



Varför håller Malmö Redhawks på att försvinna?

Det måste ha tagit lång tid att få 7-8 miljoner i skulder är det första som slår mig när jag funderar över krisen i Malmö. Om man har talat om kris innan, när man funderade över deras försämrade spel så är det verkligen KRIS på allvar nu. Men varför, varför har det då blivit såhär?

Det första jag tänker på då är deras misslyckade värvningar. Malmö har gjort många dyra värvningar de senaste åren, och många av de dyra spelarna har helt enkelt inte levererat. De har kostat en massa pengar men har inte tillfört laget något speciellt. Jag har också en känsla av att Malmö byggt för stunden. De har köpt in dyra spelare för att på så sätt kunna förbättra situationen direkt. De har i många år helt enkelt bara köpt ihop ett lag men inte haft några funderingar om framtiden. Det funkar inte i längden att bara bygga ett lag för stunden, det blir bara dyrt.

Det jag tror att Malmö också borde ha tänkt på är att de är inget elitserielag, de spelar i allsvenskan och måste satsa därefter. Säsongen har gått åt helvete rent ut sagt och när de får såna djupa svackor så skulle de istället, som jag sa innan, byggt för framtiden. En stabil grund kunde då ha bildats för laget och situationen hade blivit tryggare för många spelare.

Det tar ett tag att spela ihop ett lag, så är det bara. När då nya spelare hela tiden kommer in i laget hinner de aldrig spela ihop sig. Detta leder i sin tur till försämrat spel, för hur ska de kunna spela bra tillsammans när de knappt känner varandra? Om alla i laget hade känt varandra och vetat hur alla spelade så hade spelet varit ett helt annat tror jag.

Givetvis är inte detta det enda som ligger som bakgrund till det här. Att de är väldigt glada för att byta tränare kan också vara en av anledningarna då det även som med nya spelare, tar ett tag för en tränare att lära känna ett lag. När Malmö nu har haft ett par år av motgångar så börjar publiken svika, så mindre publik är såklart också en av anledningarna.

Ikväll kommer det att bli match, och jag ska dit. Vi supportrar måste fortsätta att stötta och komma till arenan. De behöver oss mer än någonsin nu. De behöver känna att fansen inte sviker. Så ikväll hoppas jag att vi är många som hejjar på vårt lag i Malmö arena!





Spelarna är på väg bort

Räknas man som en äkta Malmö-supporter om man nästan börjar gråta när man hör om dagens händelser? För jag kan erkänna att det var inte långt ifrån att jag började göra det. Jag blev riktigt deppig och det tog ett tag innan jag verkligen fattade vad som håller på att hända.

Spelare är nu på väg bort från Malmö. Marcus Paulsson är i princip klar för Färjestad vad jag vet och Thomas Larsson är också borta. Fler spelare lär försvinna. Enligt Johans blogg försöker Alvarez, Weihager och Björk hitta nya klubbar.

Ska i alla fall på matchen imorgon. Antar att det blir en del juniorer som ersätter de a-lagsspelare som försvunnit. Det är nu spelarna på riktigt behöver känna stödet från oss supportrar. Så om man är riktig supporter, då åker man till Malmö Arena imorgon och stöttar laget!

Kommer ett inlägg om en stund om mina tankar till varför föreningen har hamnat i den här situationen, så håll utkik...
Mina känslor och tankar angående det här kommer imorgonbitti istället! Nu somnar jag snart nämligen och vill ju hinna prata med älsklingen också, har en känsla av att han kommer få mig på bättre humör... <3



Malmö Redhawks fryser spelarlönerna!

Nu är det kris på allvar i Malmö. Skit nu i att spelet den senaste tiden har varit värdelöst, skit i att de knappt når upp till playoff-plats. Läget är nu värre än så.

Malmö har 7-8 miljoner i skulder och fryser nu lönerna för spelarna i a-laget. Detta innebär att alla spelarna får bryta kontrakten och gå till en annan klubb om de vill. Helvetes jävla skit på ren svenska...

Kommer mer information senare...





Idag är handboll roligare än hockey!

Handboll är faktiskt riktigt roligt att kolla på, var idag med och kollade träningsmatchen mellan Lugi och FC Köpenhamn i Färs och Frosta-hallen. Den slutade 33-37 till FC Köpenhamn. Det jag speciellt lade märke till var hur trevliga handbollsspelare är, både mot varandra och mot journalister. Efter matchen skulle vi gå till omklädningsrummen (vi väntade utanför, så vi var aldrig inne i själva omklädningsrummen...) för att snacka med någon spelare så när vi stod där och pratade med Kim Ekdahl du Rietz, lugispelare, så kom en annan spelare ut och gav oss choklad, hur snällt som helst ju! En annan sak jag speciellt lade märke till är storleken på handbollsspelare. De ser inte så värst långa ut på avstånd, men när vi gick ner på planen och de gick förbi mig kände jag mig väääldigt kort, speciellt bredvid Martin Boquist som är en bit över 1,90...

Noterbart är också att Malmö Redhawks idag förlorade på bortaplan med 4-2. Mindre roligt med tanke på att de ledde med 0-2 inför tredje. Sen gick det utför och Mariestad kunde göra fyra mål och därmed vinna matchen. Malmö är ett av de bättre bortalagen i serien och Mariestad är inte bara ett utav de sämre hemmalagen, de ligger dessutom sist i tabellen. Pinsamt Malmö!

Hoppas på bättre resultat på fredag då jag ska dit och kolla matchen mot Huddinge. Ska bli intressant också och se vad Fraser Clair är för spelare.


Ny spelare klar för Malmö Redhawks

Nu är kanadensaren Fraser Clair klar för Malmö. Han kommer närmast från Nordsjälland Cobras. Malmö spelar på fredag hemmamatch mot Huddinge och då ska Clair göra debut.

Blir eventuellt hockey för min del på fredag så det ska bli intressant att se om Clair passar in i Malmö.


Full rulle hela dagen!

Har varit igång hela dagen idag, inte en lugn stund. Började med att åka till tandläkaren i Malmö (har haft tandställning så skulle på återbesök), sen hem till mormor för att vänta där till jag skulle börja jobba. Därefter iväg till jobbet, skrev en liten grej (håll utkik i Skånskan på torsdag!) och sen åkte jag iväg med sportchefen för att kolla trav på Jägersro. Nu är jag trött!



Helt perfekt att sitta i pressrummet där det finns TV på varje plats. Kollade hockey (Skellefteå-Färjestad) och Simpsons i pausen mellan loppen!




8 minuter av ren njutning!

Tänkte att det var dags för ett nytt musiktips. Alter Bridge har gjort en helt underbar låt som heter Blackbird. Det går inte att bli trött på den låten, jag blir lika avslappnad varenda gång jag hör den. Det finns inget annat ord för den än fantastisk.

The willow it weeps today
A breeze from a distance
Is calling your name
Unfurl your black wings and wait
Across the horizons coming to sweep you away
Its coming to sweep you away

Let the wind carry you home
Blackbird fly away
May you never be broken again

The fragile can not endure
The wrecked and the and jaded a place so impure
The static of this cruel world
Cause some birds to fly long before they've seen their day
long before they've seen their day

Let the wind carry you home
Blackbird fly away
May you never be broken again
Beyond the suffering you've known
I hope you find your way
May you never be broken again

Ascend may you find no resistance
Know that you've made such a difference
All you leave behind will live to the end
The cycle of suffering goes on
But the memories of you stay strong
Someday I too will fly and find you again

Let the wind carry you home
Blackbird fly away
May you never be broken again
Beyond the suffering you've known
I hope you find your way
May you never be broken again




Så var det då måndag igen

Då var det dags för en ny vecka, igen. Tiden går hur fort som helst, man börjar nästan känna sig gammal... nej, kanske inte riktigt men jag känner mig i alla fall lite "vuxnare" nu sen jag börjat "jobba" tre dagar i veckan.

Kände mig nästan riktigt ordentlig imorse. Steg uppklockan nio för att ut och springa en runda. Var kanske inte så smart att vara ute och springa tio minuter efter att jag vaknat. Hade inte fått någon frukost i kroppen och halsen kändes helkonstig. Men jag var i alla fall ute en stund, så lite duktig var jag allt! Nu sen jag dragit ner på ridningen tänkte jag fortsätta med att springa ett par dagar i veckan för att hålla igång lite. Har även planer på att styrketräna någon gång i veckan på gymmet i skolan (gratis så man måste ju passa på), men jag får väl se hur det går med de planerna!

På onsdag spelar Malmö bortamatchh mot Mariestad efter en veckas vila. Kan nog ha varit ganska nyttigt för Karlström att ha fått en vecka med bara träning för att riktigt lära känna killarna. Med tanke på att Malmö enligt mig har haft bättre spel i matcherna efter tränarbytet så tror jag att de har stor chans att ta hem tre poäng från matchen.

Debut som journalist

Idag fick jag min första text publicerad i Skånskan. Blev riktigt jävla nöjd för att vara helt ärlig! Skånskan är en ganska stor morgontidning här nere så av den anledningen är det såklart också extra kul.

Jag var nere på badet i tisdags och intervjuade några simmare. För er som inte vet så tränar min bror simning och ska nästa helg åka upp och starta JSM  med laget. Skrev bland annat om laget då men det jag fokuserar på i artikeln är Freddes kompis Måns som är en av Sveriges mest framgångsrika ungdomssimmare (har redan tagit SM-brons och JSM-guld bl.a.).

Artikeln finnspå Skånskans hemsida under fliken "Sport". Så gå in där och läs ifall ni är intresserade :).



Att ha svart hår eller inte, det är frågan!

De sista månaderna har jag varit så pass ordentlig att jag klippt mig var 8:de vecka. Kostar lite pengar men håret känns väldigt mycket friskare. Var dags idag igen och jag har av någon anledning alltid tyckt om att gå till frisören. Att få sitta där i en timme, bli fixad och snacka lite skit är hur härligt och avkopplande som helst!

Blev som vanligt väldigt nöjd. Var verkligen i behov av att klippa luggen, om någon tittade på mig när luggen låg på plats kunde de inte se mina ögon... Funderar allvarligt på att fortsätta tona håret svart. Trivs bra i det och det ser mycket glansigare och finare ut nu när det är så mörkt. Ni som känner mig och har träffat mig, vad tycker ni? =P




Ljust eller mörkt?

Hittade ingen vettig bild där jag har svart hår så det får räcka med en där jag har ljust för att påminna om hur jag ser ut i det!
             

 


.                 


Ny straffvinst

Det blev en ny straffseger idag för Malmö när de mötte Mora borta (1-2 blev slutresultatet). Uppenbarligen funkar deras spel bättre borta men frågan kvarstår: varför funkar det aldrig till 100 % när man spelar hemma i Malmö arena?

Kan tänka mig att det är så att de känner en extrem press när de spelar hemma. De har fått Sveriges antagligen finaste arena till sitt förfogande men ändå vill det sig inte riktigt. När det sen blir match efter match som de inte vinner hemma så blir det en ond cirkel, det blir värre och värre helt enkelt. Nu gäller det bara för Malmö att bryta sig ut ur cirkeln. Jag tror att detta kommer bli ganska snart med tanke på att deras spel har börjat se bättre ut nu efter tränarbytet.

Upp tidigt imorgon så nu får jag nog gå och lägga mig. Har en tendens att vara helt död på torsdagar bara för att jag behöver stiga upp 6.15. Som tur är börjar jag bara så tidigt en dag i veckan. Så jag ska nog inte klaga.

Jag ska bli sportjournalist!

Journalist har jag vetat länge att jag ska bli. Har aldrig tvekat där men jag har länge undrat vad för sorts journalist jag ville bli. Men nu tror jag faktiskt att jag vet! Sportjournalist! Just nu känns det som att det lutar åt det i alla fall. Sportnörd som jag är så trivs jag utmärkt på sportredaktionen på Skånska Dagbladet så det är nog mina timmar där som fått mig att inse att sportjournalist nog hade passat mig ganska bra.


Min typ av humor

Satt och läste Klick! (tror jag det var) på praktiken idag och hittade en grej som enligt mig var hysteriskt rolig.

Tre likheter mellan influensan och sex:

1.
När det inträffar, träffar det som blixten och man blir sängliggande.
2. Kroppsvätskorna flödar, om än olika sorter.
3. Är man inte försiktig så får man äta pencillin.

Ja som sagt, min typ av humor. Men är jag den enda som tycker det? Varken Fredde eller pappa tyckte den var rolig...


Ny förlust

Malmö spelade som sagt hemmamatch igår mot Mora och jag var på plats. Måste säga att detta var en av Malmös bästa matcher på mycket länge. Tyvärr förlorade de ändå med 3-5.

+Malmö hade bättre spel än på länge.
+Söderberg och Paulsson spelade riktigt bra och skapade farliga chanser.

-Var finns farten i skridskorna? Mora åkte ifrån Malmö hur lätt som helst.
-MacLean. Varför är han ens kvar i laget? Fick ett bra läge igår men sabbade det totallt genom att skjuta mitt på Moras målvakt. Detta duger inte. Det är inte mycket den killen har skapat i malmötröjan. Ut med honom och in med en kille som kan stå framför motståndarnas målvakt när Malmö är i anfallszon. In med en kille som är tuff och tål lite smällar helt enkelt.
-Malmö måste börja sätta sina chanser. De får så många bra lägen men av någon anledning vill aldrig pucken dit spelarna vill. Malmö får inga lätta mål.



Varenda match så ser motståndarnas målvakt ut som en liten dvärg i jämförelse med Karlsson.


Malmö hade inte turen med sig

Malmö förlorade med 0-2 mot Bofors idag och turen var inte på Malmös sida. Första perioden tycker jag att Malmö spelar ett bättre anfallsspel än vad det gjort tidigare, där var spelare framför mål och skymde målvaktens sikt och de sköt ju faktiskt ganska så direkt! Inte som innan när de stod i x antal minuter innan de lyckades få iväg ett skott. Kunde även ana en starkare vilja än vad jag sett i tidigare.

Deras spel blev lite sämre i andra och tredje, men fortfarande enligt mig bättre än tidigare matcher. Däremot så är det verkligen skandal att de får två lagutvisningar för att de har en spelare för mycket på isen. En hade varit illa nog, men två? Skärpning! Att man dessutom inte åstadkommer någonting när man är i powerplay i fyra minuter är också nästintill skandal.

Men som sagt, förrutom det så hade inte Malmö turen på sin sida. Pucken ville helt enkelt inte förbi den storspelande boforsmålvakten. Malmö hade några riktigt vassa chanser, men antingen träffade de målramen, låg och vilade på mållinjen eller stoppades helt enkelt av målvakten.

Nästa match blir redan på söndag då Mora kommer ner och hälsar på. Med tanke på att Malmö faktiskt spelade bättre än på länge och att de brukar prestera bättre mot topplag så kan det kanske bli en riktigt spännande match?



Endast 4 200 pers på läktarna. Det är snudd på en skandal det med.
 


Emma ska på nytt äventyr i Norrland!

Idag bokades nya biljetter upp till Luleå. Den 11 februari tar jag tåget från Lund och sen har jag en dryg tågresa framför mig! Men denna gången kostade jag faktiskt på mig liggplats dit och riktig sovplats hem. Ska bli otroligt skönt med tanke på att sist jag åkte dit så hade jag sittplats på båda hållen och låt säga att det inte var bekvämt att sova när man ligger och tränger ihop sig på två säten.

Viktor berättade att de har spelning den veckan jag är där också. Snacka om att jag blev glad! De har ju haft en del spelningar inbokade nu i vår men givetvis var ingen av dom den veckan jag var där. Men nu som sagt har de bokat en ny spelning så då blev jag glad såklart!



Resten av bandet! (minus jag då såklart)
Cronkan, jag, Miku och Skolma.
Varför kan inte folk ha såna smeknamn här i Skåne? =/

Malmö vann efter straffar!

Tro det eller ej men Malmö lyckades igår hämta upp ett 3-1 underläge till 3-3 och därefter vinna på straffar. När jag kom hem igår efter praktiken (var och kollade handboll, HK Malmö mot Stavstens IF) var jag trött och orkade knappt tänka, därför blev det ingen uppdatering. När sen Viktor berättade på telefon att Malmö hade vunnit efter straffar så trodde jag honom inte först (jag hade nämligen inte ens kollat resultatet igårkväll...). Men han talade sanning och jag blev glad såklart.

Det var bra med lite självförtroende nu inför hemmamatchen imorgon när Bofors gästar Malmö Arena. Har man tur får man se det på plats, annars  får det bli TV om matchen visas där och i värsta fall så får jag sitta framför onlinerapporteringen och kolla där... ^^

Avenged Sevenfold

Senaste tiden har jag lyssnat hur mycket som helst på A7X, tröttnar liksom aldrig på deras låtar. Ganska härligt ändå med en pojkvän som känner till mer musik än mig för annars hade jag nog aldrig lyssnat på dom. Förrutom Ville Valo i HIM så är nog M. Shadows den sångare vars röst jag tycker om mest.

Brukar sitta på youtube och kolla live framträdanden (usch vad jag lät nördig nu helt plötsligt) och en sak som jag inte riktigt fattar är hur f*n The Rev lyckas spela trummor OCH sjunga samtidigt, jag är imponerad.

Är ni nyfikna på deras låtar så borde ni lyssna på:

   * Afterlife
   * Second Heartbeat
   * Seize the day
   * A little piece of heaven
   * I wont see you tonight


V65 på Jägersro

Har idag varit med och kollat trav på Jägersro. Dimman låg tät över bortre långsidan så man såg inte mycket mer än upploppet. Det var faktiskt riktigt kul att kolla trav, har endast sett galopp innan. Enda negativa var väl som sagt att man knappt kunde se något och att det var så lång väntan mellan loppen. Försökte även tippa lite på låtsas och det är nog tur att jag inte planerar en karriär inom travet...

Märkte också att jag är lite "ridhästskadad". Tyckte att hälften av alla hästar såg halta ut men så är självklart inte fallet. Travare är annorlunda byggda och har en helt annan gång än ridhästar.

Måste också nämna speakern. Någon som betonar r:en mer än han gör får man leta länge efter:
"Hundrrrrrrrrrra meterrrrrr till starrrrrrt!"



Var som sagt ganska dimmigt och det var inte mycket man såg uppe från pressrummet där vi satt.


Malmö Redhawks får nya tränare!

Nu är det klart att Bobo Simensen får sparken från Malmö Redhawks och Peter Andersson får lämna jobbet som assisterande tränare. Ny tränare blir Göran Karlström och till sin hjälp kommer han att få Malmö Redhawks J20-tränare Robert Olsson.

Jag har en känsla av att detta kommer bli ett positivt byte för Malmö. Det är kris i klubben, det går inte att förneka så det var verkligen på tiden att något drastiskt gjordes.

Nu är det bara att hoppas att Göran Karlström kommer lyckas med uppgiften att vända Malmös nedåtgående trend. För det är absolut ingen lätt uppgift han nu har ansvar för.

Spännande praktik

Första dagen på praktiken är avklarad och jag trivs redan alldeles utmärkt på Skånskan. Kommer att praktisera på sportredaktionen, något som säkert kommer att passa mig perfekt. Människorna som jobbar där är supertrevliga så jag är fullt övertygad om att detta kommer bli en bra erfarenhet.

Idag fick jag följa med en av journalisterna på redaktionen till Eslöv för att kolla på en elitseriematch i pingis. Regerande svenska mästarna Eslövs AI tog sin 53 raka seger då de vann över Spårvägen med 5-2. Det var faktiskt roligare än vad jag trodde att kolla på pingis (även om det enligt mig inte direkt kan mäta sig med en hockeymatch...). Imorgon får jag antagligen följa med till Jägersro för att kolla trav och på onsdag blir det nog hockeymatch (Pantern mot Tranås). Vilken tur jag har haft med min praktikplats!

Läste på Johans blogg att anledningen till att Höglund inte spelade igår var av familjeskäl. Hoppas att han är tillbaka så snart som möjligt, Malmö behöver honom. Men om det hänt något inom familjen så är det självklart att det ska prioriteras!

Ännu en förlust för Malmö

Malmö förlorade igår på hemmais mot Björklöven med 3-4. När Malmö gjorde 2-1 och 3-1 ska de ha spelat riktigt bra klapp-klappspel och de ska ha sett riktigt starka ut (enligt min pappa sm var på plats i Malmö Arena). Men efter detta så gick Malmö tillbaka till sina gamla, vanliga vanor. När de gick upp i anfallszon med två spelare mot en björklövenspelare så stannade de upp och väntade in de andra istället för att bara skjuta direkt och ta chansen.

Detta problem är något som jag sett en hel del av hos Malmö och om man ska börja producera flera mål så måste detta lösas. Man måste helt enkelt sluta upp med att vänta in resten av laget när man går in i anfallszon. Skjut direkt, ta chanser och pressa! Det räcker inte med att vänta in hela laget, passa runt litegrann och sedan få iväg ett halvdant skott som knappt träffar mål.

Höglund spelade inte alls igår. Sascha Treille, inlånad spelare, tog hans plats i förstafemman. Jag vet fortfarande inte varför han inte fanns på plats men återkommer när jag hittat någon information. Nästa match spelas på onsdag då man möter Växjö på bortais.

Idag börjar min praktik på Skånskan, ska bli riktigt roligt att få se hur det fungerar på en riktig tidning, men måste erkänna att jag är lite nervös, men som sagt, det ska bli kul!


Det var bättre förr!

Ja, det var faktiskt bättre förr. När Malmö låg i topp fem i Elitserien utan några större problem. Men det var längesen som sagt. Nu kämpar man för att ta sig till playoff i Allsvenskan.

Blev förlust idag mot Västerås med 1-3. De spelade riktigt bra de första minuterna i första perioden. Men sen fick de ett tråkigt baklängesmål (som Marcus Svensson borde ha tagit). Efter det här skitmålet tappade de en del av den extrema vilja som de visade upp de första minuterna och den kom inte tillbaka. Även om Malmö spelade bättre än vad jag sett de göra på mycket länge så räckte det tyvärr inte riktigt till. Trots att en del av viljan försvann hade man ändå mer kämparglöd och vilja än vad man haft tidigare matcher.

Det som däremot var sämre var farten. De hade inget tempo i skridskoåkningen och som Fredriks kompis Marcus sa:
- Till och med min mormor hade åkt fortare!

En annan sak som kräver förbättring är hur de spelar när de är i anfall. Istället för att få pucken in framför mål så spelar de ut den i hörnorna. Även i anfallsspelet så är tempot alldeles för dåligt.

Powerplayet är en tredje sak som behöver bättras på. I en minut och tio sekunder spelade Malmö med två spelare fler på isen än Västerås men lyckades inte skapa ett enda farligt läge. Om man hade tänkt sig att försöka nå Kvalserien så duger det inte med ett så här dåligt powerplayspel.

Men som sagt, trots dessa saker som behöver förbättring så spelade de ändå bättre än på länge. Ska bli kul att se hur de spelar på söndag då Björklöven gästar Malmö Arena!

Förresten så valde Bobo att låta Henrik Karlsson vila idag också, dock var han ändå med som andramålvakt.

Henrik Karlsson magsjuk

Blev lite förvånad igår när Henrik Karlsson inte ens var andramålvakt. Men han var magsjuk så det var därför han inte var med alls.

Tur att Malmö har en så pass duktig andramålvakt som Marcus Svensson som då kan gå in och göra en kanonmatch!


Äntligen vinst för Malmö!

Lika deprimerad som man ser när Malmö förlorat, lika glad blir man när man ser att de vunnit. Idag vann de klart över Borås med 1-4. Enligt onlinerapporteringen ska de ha visat hjärta, offrat sig och verkligen kämpat för att vinna. Känns kul att höra med tanke på att det är just de saker som jag tyckt att Malmö saknat. Marcus Svensson ersatte idag Karlsson i målet och han ska ha gjort en riktigt bra match. Kul med tanke på att han inte stått så mycket denna säsongen. Det visar också att om Karlsson någon gång skulle skada sig (vilket jag hoppas att han inte gör givetvis) så har de ändå en bra målvakt som kan ersätta.

Nästa match blir hemma i Malmö Arena då man möter Västerås. Hoppas att de håller fast vid spelet som de hade idag!


                                                             


Sista lovdagen

Stack in en runda till Malmö tidigare idag för att hitta min praktikplats. Mitt lokalsinne är inte det bästa någonstans, speciellt inte i Malmö. Hittade dit ganska snabbt så nu vet jag var jag ska bli av på måndag. Då ska jag nämligen börja praktisera på Skånskan. Jobbar från 15.00 till 23.00 så är lite nervös för att gå till centralen själv så sent i Malmö. Någon som vet något tips på hur man kan känna sig lite tryggare?

Match igen för Malmö ikväll. Den går tyvärr inte på TV så det blir att kolla onlinerapportering istället. Hoppas självklart på vinst, de behöver det mer än någonsin!

Dags för att plugga lite engelska eftersom att skolan börjar imorgon, tillbaka till verkligheten!


Btw, jag har ett megaförhållande!

Silver till Sverige i JVM

Småkronorna tog inatt silver i JVM efter att ha förlorat med ett mål mot fem i finalen. Som den sanna hoceynörd jag är så tänkte jag stanna uppe och se HELA matchen. Men givetvis lyckas jag somna en bit in i andra perioden. Vaknade i periodpausen till tredje och höll mig vaken en stund. När sedan tredje började och Kanada gjorde mål direkt så gav både pappa och jag upp och gick och la oss.

Vad jag måste nämna är de värdelösa domarna! Inför VM hade de sagt till alla spelare att om de åkte på målvakten åkte de direkt ut två minuter, inget snack om saken. Men i andra perioden inatt blev Jacob Markström i Sveriges mål pååkt/tacklad både en och två gånger. Ena gången hade Kanada fått avvaktande utvisning och Markström var därför på väg ut för att en sjätte, svensk utespelare skulle komma in. När han är ungefär halvvägs så ser man tydligt hur en kanadensisk spelare medvetet puttar/tacklar omkull Markström. Men blir det någon utvisning? Nej! Skandal är det rätta ordet.

Vill i alla fall säga att vi svenskar borde vara stolta över detta silvret. Det visar att hockeyn har en fortsatt frmatid i Sverige. När jag såg deras match mot Slovakien blev jag förvånad över hur kul det var att kolla juniorhockey. De offrade sig, kämpade och ville verkligen vinna. Spelare som tidigare nämnde Markström, Mikael Backlund och Magnus Pääjärvi-Svensson imponerade stort!


Emma har blivit "vuxnare"!

2008 har varit ett av de bästa åren någonsin för mig. Det har hänt så mycket underbara saker under 2008. Bl.a. så har jag för första gången satt mig på ett flygplan. Första resan var det New York som var slutdestination. Ett par månader senare var det Ungern. I våras träffade jag också Viktor för första gången och hur fånigt det än låter så blev det "kärlek vid första ögonkastet", eller i alla fall så fastnade jag vid första ögonkastet, men insåg ganska snabbt att det nog var kärlek det handlade om.

Men inte nog med detta. Jag känner faktiskt att jag har blivit mognare under 2008. Jag har utvecklats som person och känner mig vuxen (jag vet att alla 18-åringar säger att de är vuxna, jag säger därför att jag känner mig "vuxnare", ett steg på vägen). Varför jag känner så här kan jag inte riktigt sätta fingret på. Kan det vara för att jag snart tar studenten och börjat fundera på vad som ska hända senare i livet? Kan det vara för att jag för första gången i mitt liv har ett seriöst förhållande? Eller är det helt enkelt för att jag blivit äldre?

Jag vet som sagt inte riktigt, men jag kan säga att jag verkligen trivs med att känna mig "vuxnare"!


Hockeynörd som jag är så ska jag sitta uppe ett bra tag till nu inatt för att följa finalmatchen i JVM där de svenska killarna lyckades ta sig till final och nu ska möta Kanada. Tror att det kan bli en riktigt spännande match. Resultat och uppdatering kommer imorgon eftersom att jag kommer vara ganska trött efter matchens slut...


Ny förlust för Malmö

Återigen seg uppdatering efter Malmös matcher. Återigen skyller jag på att Viktor varit här. Återigen ångrar jag inte att jag valde att spendera sista kvällen med Viktor istället för att blogga direkt när jag kom hem efter matchen. MEN, nu har Viktor åkt hem och jag lovar bättre uppdatering efter matcherna.

Malmö förlorade mot Oskarshamn med 2-3. Pinsamt dåligt enligt mig. De hade ett par riktigt bra chanser men lyckades inte få in pucken. Fåtalet spelare visade vilja men större delen av laget visade mig inte tillräckligt med vilja. De gjorde försök men de försökte inte tillräckligt. Det är den spärren de måste komma över. De måste försöka ännu lite till för att det ska funka. Det räcker inte heller med att endast ett par stycken spelare försöker utan hela laget måste inse att det är nu det gäller, det är nu vi måste skärpa oss.

Passningsspelet var under all kritik. Jag tappade räkningen på hur många passningar som gick alldeles fel. Sånt måste verkligen fungera. Det ska inte få uppstå så pass många felpassningar som det fanns i söndags.

Nästa match blir på onsdag då man möter Borås på bortais.


Hockeynördar

Hela kvällen har gått åt till att kolla hockey på TV. Först en match från Allsvenskan mellan Sundsvall och Troja/Ljungby. Troja/Ljungby var det klart starkaste laget och vann med tre mål mot ett. Nu pågår semifinalen i JVM där Sverige möter Slovakien. Det står just nu lika (1-1) men de svenska killarna spelar enligt mig mycket bättre än vad slovakerna gör. Så om de vinner matchen, vilket jag tror och hoppas, så får de möta värdnationen Kanada eller Ryssland i finalen.

Jag har insett vilket nördpar Viktor och jag är egentligen. Vi spenderar en hel lördagskväll framför TV:n med att först trycka i oss hamburgare och pommes och kort därefter äta en hel förpackning Ben & Jerrys, samtidigt som vi kollar hockey. Men vet ni vad? Vi gillar det!



Min hockeynörd ... <3

Nu ska jag fortsätta kolla hockeyn. Man vill ju inte missa alltför mycket.

Heippa!


Nyår..

Har ju glömt att berätta om nyår kom jag på! Behöver inte säga så mycket egentligen mer än att det firades med trevliga personer och att kvällen blev riktigt lyckad.

Måste också skvallra lite och nämna att killen som hade festen däckade innan klockan tolv, stackaren...



Jag borde verkligen spara ihop pengar så att jag kan köpa en ordentlig kamera...


Mysdag

Visst är det härligt med dagar då man inte gör något alls? Jag tycker då att det är helt underbart att bara vara hemma och ta det lugnt. Ingen stress här inte!

Elise skrev ett intressant inlägg på sin blogg idag. När ska man egentligen säga till sin pojk/flickvän att man älskar honom/henne? Funderade lite och det är ju egentligen precis när som helst. Huvudsaken är ju att det känns rätt och att man menar det. Själv sa jag det efter tre månader tror jag, men vi hade ju bara träffats två dagar och sen inte träffat varandra på tre månader innan han åkte hit igen. En kompis till mig sa det nästan direkt, det hade jag aldrig kunnat göra, men å andra sidan så hade hon varit kompis med killen i mer än ett år. Blev kärlek vid första ögonkastet i princip när jag träffade Viktor så jag kände att jag ville lära känna honom först, och det har ju blivit bra tycker jag!

Imorgon är det ÄNTLIGEN hockey igen. Ni icke-hockeyintresserade tycker kanske inte att man kan längta efter att gå på hockeymatch, men tro mig, det kan man! Oskarshamn är det de möter imorgon och det borde bli en relativt lätt vinst med tanke på att man i premiärmatchen av Allsvenskan utklassade dem med 8-0. Men mycket kan hända och Malmö slutar aldrig att överraska...

2008

ÅRET
Hur har året 2008 varit för dig? Väldigt bra.
Bättre än förra året? Ja, utan tvekan!
Har du träffat några nya vänner? Jadå!
Isåfall vilka? Viktor <3.
Någonting du aldrig kommer glömma 2008? New York och Ungern.
Har du flyttat under år 2008? Har aldrig flyttat.
Har du hittat en ny låt som du älskar? Väldigt många.
Året ordspråk? -------

KÄRLEK
Hur har din kärlek varit 2008?
Underbar!
Har du strulat med någon? Ja.
Har du varit kär? Klart!
Har du sagt jag älskar dig till någon? Ja.
Har någon sagt jag älskar dig till dig? Ja.
Har du haft ett hemligt förhållande? Haha, nej det har knappast varit hemligt.

SORG&HÄMD
Har någon i din närhet tagit självmord?
Nej.
Har någon i din släkt avlidit? Nej.
Har du slagit någon på riktigt med knytnäven? Nej.
Har du varit i slagsmål? Knappast.

PERSONLIGT
Har du gjort någonting du ångrar?
Ja.
Isåfall vad? Inget viktigt.
Har du skämt ut dig? Antagligen.
Har du ljugit för en vän? Jag kan inte ljuga.
Har du gjort något dumt mot en vän? Hoppas inte?
Har en vän gjort något dumt mot dig? Nej, inte vad jag kan komma på.

SKOLAN&FRITIDEN
Vilken skola går du på?
Gymnasieskolan Vipan.
Har någon varit elak mot dig på skolan? Nej.
Hatar du någon på din skola? Hata är ett starkt ord, mer ogilla.
Har du gjort något framsteg? Ja.
Har du haft alla rätt på ett prov? Kanske, minns inte...

VÄNSKAP
Har du träffat nya vänner?
Ja!
Har du många killkompisar? En del.
Har du förlorat en vän? Nej.
Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän? Nej.
Har du gått bakom ryggen på en vän? Absolut inte.
Har du ljugit för en bästavän? Verkligen inte!

RSS 2.0